Saturday, 31 December 2016

Bagaimana Nak Hilangkan Sakit Tumit Yang Mencucuk Sampai Tak Boleh Jalan

Bangun pagi tadi tiba-tiba sendi pada kaki sakit dan mencucuk-cucuk bila berjalan. Berjalan pun terhencut-hencut je tadi. Agaknya malam tadi masa tidur tertindih atas salah satu kaki. Dalam hati kakNi terfikir gini la orang yang selalu mengadu sakit tumit dan lutut gamaknya. 

Satu hari tak boleh buat kerja dan berdiri. Kalau berjalan pun terseret seret kakinya. Lepas makan vit C dan Bcompleks dan rehat jap Alhamdulillah lega dah. Bcompleks baik untuk masalah yang berkaitan saraf. 


KakNi kongsikan satu cara lagi nak buat sakit tumit atau sakit lutut hilang. Amalkan ambil kolagen dan makanan tinggi resveratrol macam vivix ni. Kolagen membantu mengembalikan semula kolagen badan yang dah hilang dan vivix bertindak terus ke dalam DNA yang rosak untuk membaikinya. 

Siapa nak dapat kulit pinkish bak delima mekar baik cepat amalkan Colagen dan Vivix ni! 

Hubungi kakNi dan dapatkan semua ni serta dapat jadi ahli PERCUMA!

KakNi
0137773122
887558

Friday, 30 December 2016

Peluang Jana Pendapatan Sampingan Dari Rumah Sampai Boleh Buat Bayar PTPTN

Assalamualaikum..kakNi nak tanya adik-adik dulu belajar kat mana? Mesti hebat-hebat kan? KakNi dulu menyambung pelajaran di peringkat ijazah di Universiti Malaya selepas tamat program Matrikulasi di Kolej Mara Kulim. Amik program Sains Biokesihatan. Bersyukur dapat pinjaman PTPTN, ye lah kalau tak ada PTPTN mana nak dapat duit nak sambung belajar. 

Masa ni nak tak nak pilihan utama pelajar mesti amik PTPTN kan? Ok ini cerita masa belajar. KakNi nak cerita lepas tamat belajar. Kena bayar PTPTN tau! 

Alhamdulillah..lega sangat kakNi sebab tahun ni dah kakNi dah bebas hutang PTPTN. Legaa sangat! Syukur! Korang tak tau bagaimana perasaan kakNi waktu PTPTN hantar surat nak saman, nak masuk mahkamah sebab TAK BAYAR PTPTN! Huwaa gelabah puyuh tau! Tak senang duduk rasa macam buruan polis pulak rasa 😂

Jadi kakNi nak nasihatkan kat adik-adik jangan buat sambil lewa dan lupa tanggungjawab nak bayar PTPTN tau! Masa kerja kakNi sempat bayar bulanan dan seterusnya bayar pakai duit KWSP.

Ini cerita sebelum buat bisnes Shaklee. Pssttt sebab tu kakNi sekarang ni nak ajak adik-adik lepasan Universiti atau institusi tinggi tapi tengah menganggur atau tak ada kerja nak buat supaya buat Shaklee!

KakNi tengok sekarang dalam group kakNi adik-adik masih belajar pun gigih buat Shaklee. Untung sangatt! Sebab muda-muda dah pandai cari pendapatan sampingan sendiri. 

Semua orang ada gadjet pintar sendiri kan? Jadi dari duk tekan-tekan tapi tak ada manfaat meh kakNi ajak korang tekan-tekan gadjet tapi dapat duit. Amacam? 

Yuran nak masuk ahli Shaklee hanya Rm80 siap postage. Dapat beg starter kit sekali. Lepas tu korang dapat no id dan boleh access ke web untuk order online. Online order je korang tak payah susah payah nak keluar pos barang ke apa. Dapat order dari customer kemudian korang buat la belian di web. Barang courier hantar terus ke depan pintu rumah customer korang.

Bagaimana Nak Dapat Duit?

1) Untung runcit
2) Bonus jualan
3) Leadership Bonus
4) CAR bonus
5) Insentif reward

Ok, kakNi cerita paling basic no 1 dan 2 dulu ye. Bila dah join ahli akan ada harga ahli dan harga jualan retail. 

Contoh : Harga vitamin A
Harga retail Rm150
Harga ahli Rm121

Harga yang kita sebagai ahli Shaklee beli produk mestilah dengan harga ahli kan. Ada customer nak dan kita akan jual dengan harga retail. Beza antara harga ahli dan harga retail inilah dikenali sebagai untung runcit. Boleh buat belanja hari-hari. Macam contoh kat atas dah untung Rm19 kan? Itu baru 1 cuba kira kalau jual 10 vitamin A tu. Rm190 untuk buat belanja hari-hari. Lebih dari masyuk..

Ok kakNi cerita pasal bonus jualan pulak. Shaklee membayar bonus kepada pengedar dia setiap 15hb setiap bulan. Macam mana nak dapat bonus? Cukupkan syarat dapatkan minimum 150uv. Setiap produk Shaklee ada nilai uv sendiri macam jadual di bawah ni.



150 uv ni paling minima. Tentulah lagi besar uv lagi besar bonus kan? Cuba korang bayangkan bulan tu closing dengan 3000uv? Berapa dah gaji korang? Nak gaji berapa kita tentukan sendiri dengan usaha sendiri.

Jadi korang jangan lambat bertindak tau! Segera hubungi kakNi untuk bina empayar bisnes korang sendiri. 

KakNi
887758

Thursday, 29 December 2016

Bagaimana Memulakan Bisnes Shaklee Sebagai Punca Pendapatan

Assalamualaikum..

Sekarang ni banyak berlalu di newsfeed FB graduan-graduan kolej, Universiti dah pandai cari peluang buat duit dengan berniaga. Bertuah sangat dik, muda-muda dah ada duit sendiri kakNi dulu dapat duit PTPTN lepas selesaikan semua yuran pengajian, yuran asrama tinggal la berapa ratus buat makan sampai habis semester hukhuk

Nak berenjoy pun tak sempat kahkah nasib baik jugak kan duit ciput kalau tak, tak taulah apa jadi masa tu 😂

Ok, di sini kakNi nak cerita macam mana adik-adik boleh bermula dengan bisnes Shaklee sebagai punca pendapatan sampingan. Silap-silap kerjaya seumur hidup! Wowee!


Ok, lepas settle daftar keahlian korang akan dapat 1 beg starter yang didalam tu ada produk info, manual bisnes, borang etc. lepas tu nak buat apa?

1) Baca Manual Bisnes Syarikat

Satu benda yang tak ramai buat beb! Baca manual 😂 
Korang kena ingat banyak syarikat MLM haram jadah kat luar sana tu. Jadi nak sayangkan syarikat kena tau apa yang syarikat boleh bagi kat korang. Apa pelan dan apa yang korang bakal dapat serta apa panduan yang patut diikuti sepanjang bergelar pengedar Shaklee. Buku panduan ada disediakan dalam beg Shaklee.

2) Guna Dan Rasai Sendiri Produk Shaklee

Tak kenal maka tak cinta kan? Dah amal terus jatuh cinta berkali-kali. KakNi bermula dengan set menyusu penuh. Ibarat cinta pandang pertama hari-hari duk tenung kotak shaklee yang gdex hantar 😂 angau terus!

Bila dah guna lagi angau rupanya! Alhamdulillah jatuh cinta dengan keberkesanan dan ke'selamat'an produknya. 

3) Dah Rasa Best Berkongsi La! 😍

Shaklee adalah satu platform iaitu kau berkongsi! Kongsikan kebaikan dengan orang ramai supaya ramaiii lagi dapat manfaat. 

Sebab tu kena rasa, guna dan amal dulu sebab 'feel' dia akan lebih terasa! Baru la best nak cerita kat orang kan. Konsep dengan Shaklee adalah berkongsi! Jadi korang kongsikan apa kebaikan produk Shaklee dah buat kat korang? Dah bantu korang sihat ke? Hilang sakit ke? Kurangkan merokok ke? Dan sebagainya, cerita dan kongsikan!

Kongsikan je di media sosial seperti FB, instagram, blog, google+ atau mana-mana yang korang suka! 

4) Korek Ilmu

Serius kakNi cakap nak buat bisnes mana-mana pun ilmu kena ada. Buat bisnes Shaklee macam nak pegi buat Master tau. Buku rujukan berlambak kena baca 😂

Mula-dulu adala kurang kerajinan sikit  tapi bila belajar dan ambil tau hal-hal nutrisi dan pemakanan sihat. Seronok la pulak. Dulu kakNi memang bercita-cita nak jadi saintis..nah sekarang terubat dengan ilmu-ilmu nutrisi Shaklee.

Ok, ini ilmu dari buku tapi ilmu pemberian mentor dan upline pun banyak sekali. Tak cukup berwebinar secara online, whatsapp, messenger diaorang buat lagi kelas-kelas, coaching offline dan sebagainya. Jadi silalah hadirkan diri, nak majukan diri sendiri jugak kan?

5) Duplicate Mentor

Nak jadi macam idola mentor korang? WAJIB ikut rapat dan folow apa yang mentor korang buat. Kalau upline kata dia tidur 2 jam je sehari sebab menaip blog, ikut! Kalau mentor kata dia update 10 kali sehari FB buat jugak macam tu. 

Tak susah pun kan? Hanya buat je apa yang upline ajar.

6) Rajin Dan Tak Mudah Sentap

Korang kena rajin. Ye rajin! Rajin bertanya, rajin buat homework, rajin baca buku, rajin follow up, rajin update blog, rajin semua la. 

Lepas rajin bila ada upline tegur ke apa ke, sila jangan cepat sentap okay! Semuanya demi untuk kebaikan kita. Tegur dan marah kan tanda sayang. Baru kena tegur sikit dah merajuk, terus down macam mana nak berdepan dengan cabaran bisnes di luar kan?

7) Konsisten

'Susah la buat Shaklee ni, saya dah update FB 3x, blog update 1 kali sebulan tapi tak ada pun orang datang nak beli. Fed up la!

Apa kau ingat kau tu Neelofa? Rita Rudaini? Janna Nick? Kahkah gurau je 😂

Gitu la realitinya, disebabkan kita ni bukan artis la maka kena gandakan lagi usaha dan tak kenal erti putus asa. Sedangkan syarikat terkenal pun masih buat promosi lagi kan? 

8) Dekati Pencipta

Kata nak ajak berbisnes tapi kenapa suruh dekati Pencipta pulak? Allah, hanya kepada Dia la tempat kita meminta sesudah kita usaha dan buat segalanya. 

Dia Pemilik kerajaan langit dan bumi. Maha Pemberi. Jadi kita berbisnes dengan 'partner' kita ni dulu sebelum memulakan urusan dunia. InsyaAllah berkat bisnes kita andai kita dahulukan Dia dalam segalanya.

Ok, sekarang korang dah tau kan cara bagaimana nak mulakan bisnes Shaklee kan. Tak payah tunggu esok lusa korang bermula sekarang! Amik telefon dan whatsapp kakNi tau!


Nak 100 langkah ke depan kena bermula dengan 1 langkah hari ni.

KakNi
Wahm
887558

Wednesday, 28 December 2016

Bisnes Online Tanpa Modal Beribu Dan Tak Perlu Berhujan Panas

Assalamualaikum..

Baru-baru ni ada orang pm kakNi kat Telegram. Dia ajak join bisnes dia. Panjang lebar dia cerita pasal bisnes dia. KakNi dengan ramah dan tulisan nada gembira siap ada tanda senyum joget bagai bagitau la dia takpe terima kasih sebab ajak kakNi tapi kakNi tak berminat. 

KakNi cerita la kakNi setia pada bisnes yang satu ni sebab terbukti selamat dan ada landmark study. Lepas tu nak buat bisnes Shaklee ni tak payah nak keluar modal beribu riban pun. 

KakNi selesa jalankan bisnes Shaklee sebab :

1) KakNi tak payah nak keluar rumah nak poskan barang sebab urusan pembelian boleh buat secara online je. Yang ni kakNi amat suka la sebab tak payah nak bersusah payah keluar dengan anak-anak gi pejabat pos. Customer order dan bayar dan kita pulak terus order online je

2) Tak payah keluar modal pun. Kongsikan je kebaikan produk Shaklee di blog atau FB. Ada order dari customer nanti order je online. Senang kan?

3) Tak payah simpan stok. Banyak kan bisnes yang perlu amik stok dulu kan? Kau bayar sekian harga dan amik stok sebanyak ni. Lepas tu kau juallah, tak habis itu stok maka tanggunglah rugi sendiri. Tak payah dik, tak perlu tu semua. Gudang Shaklee yang jaga semua tu. Kita buat kerja kita je, berkongsi kebaikan dan tolong orang sihat.

4) Produk selamat dan ada Landmark study. Ini penting ni sebab yang membezakan Shaklee dengan yang lain adalah kajian klinikal dan adanya Landmark study. Claim semua orang boleh claim kan?


5) Kat mana-mana je boleh buat bisnes asalkan kau ada internet. Maklumlah macam kakNi ni banyak masa dengan anak. Jadi telefon adalah gadjet yang terpenting sekali untuk update fb, tulis blog, update ig, whatsapp customer, buat order online dan semuanya la. 

Kadang update blog sambil tidurkan anak, whatsapp customer sambil tunggu anak balik sekolah, tunggu nasi masak pun boleh update blog dik. Tengah masak kau jangan pegang telefon pulak kang masuk dalam periuk jadi lauk pulak dik! 

Best tak? Cepat hubungi kakNi tau!

KakNi
887558

Cara Cerahkan Kulit Dalam 7 Hari! Siap Kulit Lembab Lagi

Ish tak boleh dengar pulak ayat 7 hari ni maklumla demam drama 7 Hari Mencintaiku baru je berakhir hehe. Ok, ini bukan entry pasal 7 hari mencintaiku tau tapi meh kakNi bagitau macam mana nak cerah dalam masa 7 hari. 

Adik-adik kakNi ni beria tau kalau nak cerah dalam masa singkat kan? Ok memang berbaloi adik baca ni sebab ini memang cara putih yang selamat dan tak membahayakan. 

Tadi kakNi terbaca di FB ada orang sedang mencari suntikan vitamin c atau kolagen untuk putihkan kulit. Bila tanya kenapa nak cari yang suntik? Katanya dia takut nak amik yang makan ni sebab nanti rosakkan buah pinggang. Hurmm dah tu amik yang suntik tu dia pegi ke mana pulak? Menyorok kat tepi kulit ke? Sangat macam-macam kan sekarang? 


Awesome sangat amalkan Kolagen Shaklee ni. Kolagen ni dibuat dari sisik ikan merah yang sangat tahan lasak dan hidup jauh di dasar laut yang jauh dari percemaran. 


Mula-mula sebelum amik kolagen ni kakNi adalah risau kot tak boleh minum ke, bau hanyir ke kan. Rupanya tak ada bau langsung! Campur dengan ESP, letak sunquick sikit ke. Heaven sangat!

Baru 2 hari minum dah fefeeling kulit mulus bab kulit telur dikupas. Aww sangat!! Satu sebab yang adik-adik kena percaya dengan keberkesanan kolagen Shaklee adalah produk Shaklee ciptaan saintis dan ada ujian klinikal serta penyelidikan demi penyelidikan untuk memastikan keselamatan dan keberkesanannya.

Cepat-cepat grab 3 kotak kolagen dan dapat ahli secara PERCUMA! 

Hubungi kakNi segera 
0137773122




Sarapan Mudah Untuk Persiapan Kesihatan Anak

Sebulan berlalu sekejap je kan dah nak bukak sekolah dah minggu depan. Kasut sekolah pun belum basuh lagi. Kasut yang masih elok memang kakNi suruh anak pakai je. Buat apa membazir, memang beli yang mana perlu je.

Pagi tadi kakNi pergi koperasi sekolah dan selesaikan membeli buku-buku latihan dan baju pendidikan jasmani. Beli awal sebelum sekolah buka supaya tak kelam kabut hari pertama sekolah tu. Tahun depan kakak Alyaa dah Tahun 3 dan adiknya Affan Tahun 1.

Balik rumah segara menampal lencana sekolah pada baju diaorang ni. Tinggal nak gosok je. Begitulah persiapan persekolahan anak-anak. Di rumah sekarang ni berbakul pesanan penaja dari kakNi buat anak-anak 😂

Hormat guru
Buat baik dengan kawan
Belajar bersungguh
Dengar apa guru ajar
Solat zohor (anak-anak sekolah petang)
Duit bukan untuk FAST FOOD
Minum hanya air bekal sahaja

Dan panjang lagi la pesanan penaja 😂
Bukan apa semuanya untuk memastikan kesihatan anak-anak. Ye la, di sekolah terdedah dengan habuk, debu, sekeliling orang jual makanan segera dan macam-macam la lagi. Nak anak sihat tak kan nak kurung je kat rumah kan? 

Apa yang kakNi sediakan untuk persediaan kesihatan mereka ialah bekalan chewable vitamin c mesti ada kat rumah! Owh omega dan mealshakes skali. Supaya sistem imun diaorang sentiasa di aras tertinggi dan paling penting mealshakes wajib sebelum pergi sekolah. 


Diakui kadang-kadang kakNi ni terkejar-kejar nak siapkan sarapan. Baru nak masak dah si kecik bangun merengek. Susukan dia tengok jam dah terlambat pulak. Jadi kejut anak-anak, mandi, solat, siap dan kacau sarapan segera air mealshakes. Minuman penuh khasiat dan nutrisi untuk  keperluan anak-anak. Multivitamin yang lengkap dengan zat besi dan mineral yang menyokong pembesaran anak kita. 

Sekurangnya dah berlapik perut anak dengan sesuatu yang berkhasiat. Agak-agak lemau dan tak semangat kang mak paksa minum jugak 😂 tapi so far alhamdulillah anak-anak tak payah dipaksa minum. Kadang tu diaorang kacau sendiri je.

Buat persiapan sekolah jangan lupa tau persiapkan sekali persediaan untuk kesihatan diaorang. Mudahan Allah sentiasa bagi kesihatan yang terbaik untuk anak-anak kita. Senang diaorang nak belajar jugak nanti tak perlu ponteng kelas kan.

Jom jom mak yang nak dapatkan multivitamin ni segera hubungi kakNi tau!

KakNi
0137773122
887558

Monday, 26 December 2016

Set Kecantikan Nutriwhite Untuk Wanita Asia

Produk pertama masa mula-mula menggunakan set Nutriwhite ni ialah pencuci mukanya iaitu Foaming Clenser dan UV Protection. 

Best sangat guna pencuci muka ni. Tapi apa yang tak bestnya ialah ia TAHAN LAMA 😂. Pakai berkali-kali pun tetap tak habis-habis! Dah hampir 2 tahun pakai masih ada lagi. Sekali pakai cuma amik sebesar 5 sen je. Buih memang banyak. 

Aritu kakNi ada pergi ke Health & Talk di branch Shaklee Sri Rampai. Disampaikan oleh nutritionist Shaklee. Berkisarkan tentang keistimewaan Set Nutriwhite dan ada demo facial lagi. 

Korang kalau nak tau saintis Shaklee memang cipta khas Nutriwhite sesuai untuk kulit wanita Asia. Jadi insyaAllah ia memang sesuai untuk kulit wajah dan cuaca kita. Pernah dengar tak ada orang selepas amik produk tertentu kulit wajah jadi makin teruk dan akhirnya terpaksa berhenti memakainya?

Pesanan buat adik-adik dan sahabat semua berhati-hati sekiranya ingin membuat pembelian terutama bab-bab kecantikan dan penjagan muka ni. Sebab banyak bahan pemutih yang bahaya tanpa kita ketahui ada dalam produk tu. 



Nutriwhite ni saintis cipta dari 16 tumbuhan botani yang diambil dari seluruh dunia yang mana setiap tumbuhan yang iklimnya tumbuh sesuai di negara itu maka Shaklee akan ambil dari negara tersebut. Ini bagi memastikan hanya bahan mentah yang terbaik diperolehi untuk produk nutriwhite.


Shaklee jamin mana-mana produk shaklee adalah bebas bahan kimia bahaya dan bersifat semulajadi. Istimewa tau guna set nutriwhite ni. Kulit rasa lembut dan best sangat. Buat hantaran kahwin pun boleh. Eksklusif sangatt!

Cepat hubungi kakNi tau untuk dapatkan set penjagaan muka istimewa ni untuk korang!

KakNi
887558






Shaklee Effect Setelah Mengamalkan Shaklee

Membelek-belek galeri gambar dalam laptop. Terjumpa satu gambar tahun 2012 iaitu tahun sebelum berkenalan dengan shaklee. 


Korang perasan tak apa perubahan dalam gambar tu? KakNi dari dulu memang berkulit cerah (perasaan ke perasan 😂) jadi sebagai seorang yang kulitnya cerah maka segala apa yang ada kat muka jelas tanpa bersuluh.

Ye kakNi memang banyak jeragat, jerawat halus di muka, muka gatal, kering dan kadang-kadang berminyak gile. Bibir selalu kering, gusi berdarah, mata rabun, rambut gugur, banyak pulak lah masalahnya 😂

Korang nampak tak segala jeragat-jeragat tu? Niat utama amalkan Shaklee bukan sebab nak hilangkan jeragat tu sebenarnya. Bermula dengan set penyusuan lengkap untuk membantu proses penyusuan sampai 2 tahun anak ketiga. Lepas tu amik set asma untuk anak. Bermula dengan shaklee pada pertengahan tahun 2013 dan terus join ahli. 

Alhamdulillah bila dapat hasil yang positif mula jatuh cinta dan berniat untuk berkongsi dengan masyarakat kebaikan vitamin Shaklee. Banyak lagi shaklee effect yang dapat tapi kali ni kakNi cerita pasal jeragat yang pudar tu. Siapa tak gembira kan dapat kulit halus dan licin?

Adik-adik dan kakak-kakak ada masalah apa? Cepat hubungi kakNi tau! KakNi akan bagi cadangan dan konsultasi yang insyaAllah dapat menyelesaikan masalah itu. 

KakNi
887558


Sunday, 25 December 2016

Resepi Laksam Yang Senang Je Nak Buat

Siapa suka makan laksam tapi tak pandai nak buat? Meh amik resepi ni dan buat. Alah senang sangat je. KakNi memang suka makan laksam tapi sebelum ni tak tau buat dan rasa susah nak buat.

Bila anak-anak pun suka makan laksam tak larat pulak nak membeli. Segulung pun dah Rm3.50, kalau 2 orang nak beli dah berapa ringgit pulak tu kan. Beli tepung beras baru berapa ringgit boleh buat dua kali laksam lagi.

KakNi baru lepas masak laksam semalam. Nak kongsi resepi kat sini supaya senang kakNi nak rujuk nanti maklumla nanti lupa. 


Ok jom tengok bahan-bahannya!

Apa yang diperlukan :

Tudung periuk leper yang tak ada pemegang
Pengukus

Bahan Untuk Laksam :

3 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung gandum
2 sudu besar santan
Sedikit garam
6 cawan air suam

Kacau sebati semua bahan-bahan ni dan ketepikan
Panaskan kukusan. Ambil tudung periuk sapukan dengan sedikit minyak dan letak dalam kukusan. Ambil sesenduk adunan dan tuang di atas tudung periuk. Agak-agak tak tebal dan tak nipis. Tutup kukusan dan biar dalam 5 minit

Angkat dan ambil sudu untuk memudahkan adunan keluar dan gulung

Bahan Untuk Kuah (lebih kurang 6 orang makan)

5 ekor ikan sardin yang telah direbus dengan asam keping (air rebusan jangan dibuang)
4 ulas bawang merah
Sesudu lada hitam 
Sedikit halia

Blenderkan semua bahan ini. Masukkan dalam periuk bersama beberapa keping asam keping dan 1 kotak santan
Kacau supaya tak berketul
Perasakan dengan garam dan gula

Siap untuk dimakan!

Saturday, 24 December 2016

Dil Hai Tumhaaraa Cerita Hindustan Favourite

KakNi memang suka gile tengok cerita hindustan sejak dari kecik lagi. Dulu selalu tengok cerita hindustan dengan arwah mak jadi memang satu kenangan la bila layan hindustan ni. Dari dulu sampai sekarang memang tak berubah panggung sabtu tv3 ni cerita hindustan. Cumanya cerita hindustan waktu 90an dan awal 2000 tu semua cerita best-best la. Pendek kata kalau cerita cinta tu menusuk terus ke jiwa. Cewahhh

Apa yang mengasyikkan bila layan cerita hindustan ni bila time menyanyi dan menari tu memang kusyuk habis dapat pulak lagi best, tak berkelip mata haha..

Ok nak ceritanya kakNi memang suka gilerr dengan cerita Dil Hai Tumhaaraa (hatiku kini jadi milikmu) gitu la kot maksudnya haha. Cerita lain banyak yang best tapi cerita ni sebab part sedihhh banyakk. Kalah cerita lain. Kuch kuch hota hai pun tak nangis teruk macam cerita ni huhu. Disebabkan cerita ni boleh menangis teresak-esak. Adooi semua part sedih, semua watak sedih. Meleleh air mata.


Huwaa awat la sedih betul. Lagu pulak semua best-best! Cerita ni lakonan Arjun Rampal, Preity Zinta, Mahima Chaudry dan Jimmy Shergill. KakNi memang suka kalau Mahima Chaudry berlakon sebab suara dia sedap. Kalau menangis lagi best suara dia. 

Layan cerita ni tisu tak cukup kena sediakan sapu tangan buat lap air mata tau 😂. Tapi tak tau la kot korang tak sedih dan kakNi je terlebih feeling kahkah






Friday, 23 December 2016

Cara Hilangkan Sakit Lutut Kronik Supaya Senang Berjalan

Dulu kakNi selalu terfikir pasal apa orang sakit lutut je ramai suruh amik kolagen. Kan ke kolagen tu untuk kulit cantik, halus dan licin bak telur baru dikupas tu?

Apa pulak kaitan kolagen dengan sakit lutut? 

Rupanya sangat besar manfaat kolagen ni rupanya bukan sekadar untuk kulit sahaja. Sakit lutut berlaku apabila tulang rawan mula haus dan terhakis dan juga sebab satu bahan yang dikenali sebagai kolagen mula hilang dari badan. 

50% dari tulang rawan terdiri dari kolagen yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang rawan. Tetapi selepas umur 20-an kolagen mula hilang dan terhakis sedikit demi sedikit dalam tulang rawan tadi. 

Sebab tu jugak kita tengok sekarang seawal usia lewat 20-an ramai dah menderita sakit lutut. Tapi paling ketara mestilah di kalangan warga emas kan? 

Badan kita boleh menghasilkan kolagen sendiri malangnya ia tidak mencukupi untuk menampung keperluan kolagen yang hilang dari lutut tadi. Umpama permintaan melebihi pengeluaran. Dengan adanya kolagenlah ia dapat melindungi tulang rawan dan menjaga rangka lutut. 

Bila kolagen mula rosak dan hilang, lutut akan mula membengkak dan tulang pada bahagian lutut akan membesar melebihi rangka lutut. 

Apa nak buat? Sanggup nak buat operation? Seriau dengar nak operate lutut 😖

Sebelum buat keputusan untuk operate kakNi cadangkan amalkan Shaklee Collagen dulu selama 8 minggu sebab mengikut kajian klinikal kolagen akan memberikan kesan terbaik selepas 8 minggu. Tapi kebanyakkan yang amalkan kolagen shaklee seawal 2 minggu dah bagi feedback positif. 


Sungguh gembiranya hati seorang anak kan dapat buat ibu bapa gembira sebab sakit lutut dah hilang. 

Dengan sifat Collagen Shaklee yang paling halus ini cepat meresap ke dalam badan dan akan membaiki kawasan tang rosak tadi dan menggantikan kolagen yang hilang. Ingat tau kolagen bukan untuk kecantikan sahaja malah banyak tubuh kita yang perlukan kolagen.

Cuba kolagen sebelum buat keputusan operation? Hubungi kakNi untuk order tau. 

KakNi
887558


Wednesday, 21 December 2016

Cara Hilangkan Jeragat Teruk Pada Muka Supaya Muka Tak Jadi Hitam

Arwah mak kakNi dulu memang banyak tompok hitam pada muka. Dulu-dulu ingatkan apa benda la tompok-tompok hitam kat muka tu rupanya itulah namanya jeragat.

Mak memang kuat bekerja di tengah panas. Berkebun, alihkan lembu-lembu, menoreh. Mungkin disebabkan selalu terdedah oleh panas mentari menyebabkan jeragat timbul dengan banyakknya. Banyak terdedah dengan cahaya matahari boleh merosakkan lapisan epidermis kulit. Masa ni mana la nak tau ada krim pelindung uv bagai ni. Kalau ada pun nak beli pun tak mampu. 

Betapa gigih nak hilangkan jeragat yang berleluasa sampai muka dah jadi hitam penuh dengan jeragat Mak pernah beli sabun betik dari Thailand sebab masa ni sabun ni memang famous nak putihkan muka. Lepas 2 hari pakai kulit mula jadi merah macam udang kena panggang. Kulit mula menggelupas, kakNi cakap dengan mak tak payah pakai la mak. Buat basuh kain jela sabun ni. Teruk dah muka jadinya. 

Umur belasan tahun di tahun 90-an manalah nak tau perkembangan semasa produk bahaya ke tak bahaya. Duduk pulak di kampung, telefon canggih dan internet jauh sekali.

Sekarang macam-macam info kita boleh dapat kan? Sebab tu lah kita kena bijak dan ambil tau hal-hal seperti ini sebab badan kita la yang akan terima akibatnya nanti. Harap sangat adik-adik dapat selidik betul-betul produk tu sebelum beli. Entah-entah produk bancuh belakang rumah je mana kita tau. Produk timbang kilo dari negara jiran ke, acah-acah claim selamat semua orang boleh kan? Ada bukti kajian klinikal? Cuba ambil tau semua tu dulu sebelum beli. 

Masa ni mestilah belum kenal lagi dengan Shaklee, kalau tak memang dah belikan mak Collagen Shaklee. 


Amal kolagen 4 kotak Alhamdulillah masalah jeragat hilang. Kulit muka jadi licin dan putih berseri. Bukan apa muka penuh jeragat buat kita hilang keyakinan diri kan, malu dan rasa rendah diri sangat. 

Kalau adik-adik atau ibu ayah ada masalah jeragat insyaAllah kolagenlah jawapannya. Ada orang sanggup tau buat rawatan laser untuk hilangkan masalah jeragat ni. 

Dah kenal Collagen Shaklee ni tak payahlah nak berlaser bagai. Amalkan dan rasa sendiri betapa bestnya dapat kulit lembab, licin, halus mulus dan gebu gebas. 

Cepat hubungi kakNi tau!

KakNi
887558

~Alfatihah untuk arwah mak Rahimah Binti Awang 2008~




Sunday, 18 December 2016

Banyak Makan Vitamin Boleh Merosakkan Buah Pinggang?

Arwah mak KakNi seorang pesakit buah pinggang. Masa kakNi umur 10 tahun mak menjalani pembedahan membuang batu karang. Segenggam dapat batu karang tu. Doktor bagi tengok dan bawa balik. 

Lebih kurang 15 tahun kemudian, arwah mak kembali sakit buah pinggang setelah pembedahan membuang batu dulu. Doktor kata sebelah buah pinggang mak tak berfungsi dan sebelah lagi hanya berapa peratus sahaja berfungsi. 

Sepanjang di hospital sewaktu temankan arwah mak dapat tengok kanak-kanak seawal usia sekolah rendah dah rosak buah pinggang dan kena jalani dialisis seumur hidup. Allah, sedih melihatnya. Yang pasti zaman kanak-kanaknya dah tak seperti kanak-kanak lain. Sempat kakNi bertanya maknya apa tabiat dia sehingga boleh rosak buah pinggangnya. Mak dia cakap, anaknya ni kuat minum air gas. 

Owh mak-mak sekalian, jaga la anak-anak kita ye. Seriau dengar kanak-kanak dah kena dialisis. Cuba amik air gas buat siram pokok tengok apa jadi? Iktibar buat kita. Kisah ni masih segar dalam ingatan walau dah berlalu hampir 9 tahun yang lalu. Alfatihah untuk arwah mak yang tersayang.

Isu orang ramai takut mengambil vitamin shaklee sebab takut buah pinggang rosak bukanlah satu isu baru. Amik vitamin takut rosak buah pinggang tapi air gas kau telan sedap je kan kahkah

Ok, kakNi nak bawakan bukti bahawa tak payah takutlah korang kalau nak ambil vitamin Shaklee. Berapa banyak produk nak ambil pun tak kisah asalkan Shaklee sebabnya?

Melalui Landmark Study yang dilakukan oleh Dr Gladys Block membuktikan bahawa vitalea iaitu multivitamin Shaklee telah meningkatkan tahap kesihatan orang yang makannya selama lebih 20 tahun! Ye 20 tahun bukan 2 tahun. Sedangkan kanak-kanak paling muda menjalani dialisis pun seawal usia 6 tahun. 


Vitalea mengurangkan risiko 2-3 kali risiko penyakit jantung, serangan jantung, lemah jantung, strok dan penyakit berkairan paru-paru. Dan mengurangkan 4 kali risiko penyakit kencing manis yang menjadi punca utama kegagalan buah pinggang berbanding dengan kumpulan yang tak makan vitamin langsung. 

Lepas ambil tahu semua ni memang sentiasa beringat supaya tak ambil sembarangan vitamin selagi tak tau company tu ada buat kajian klinikal atau tak. Beli vitamin bukan sebab ia popular tau tapi pastikan ia selamat. Ntah-ntah produk tu main bancuh belakang rumah je dan acah-acah claim selamat tak ada bahan kimia. Siapa tau kan?

KakNi memang percaya dengan vitamin yang selamat dan terbukti selamat iaitu Shaklee je. 

KakNi
Shaklee Lover




Saturday, 17 December 2016

Rakan Kongsi Perniagaan Untuk Suri Rumah Diperlukan

Korang mempunyai ciri-ciri berikut?

✅ Umur 18 tahun ke atas
✅ Warganegara Malaysia
✅ Ingin menambah pendapatan keluarga
✅ Tidak mudah putus asa
✅ Rajin
✅ Tak cepat sentap
✅ Positif
✅ Tak malu bertanya
✅ Tidak beralasan
✅ Keinginan untuk memajukan diri, keluarga, masyarakat dan agama

Kahkah macam ujibakat pencarian dalam Mentor pulak 😂 tapi serius la ni korang. Andai rakan-rakan suri rumah macam saya yang ada gadjet berinternet tapi asyik layan newsfeed facebook, google sana sini tanpa tujuan meh la kakNi ajak sertai jadi rakan kongsi atau bisness partner kakNi. 


Kita tukar dari tekan-tekan gadjet tak dapat apa kita jadikan ia sebagai medan untuk tambah pendapatan kita. Terkejut nanti suami masing-masing bila korang tunjuk bonus 4 angka kat dia. Belum 5,6 angka lagi. Semuanya tak mustahil dengan Shaklee sebab income adalah unlimited. 

Rakan dan sahabat suri rumah sekalian cepat-cepat whatsapp KakNi tau. Kita gegarkan suami masing-masing dengan income kita. 

Hubungi kakNi tau!
0137773122 semua aplikasi insyaAllah ada


Friday, 16 December 2016

Pengedar Shaklee Wangsa Maju Setiawangsa

Korang ada tinggal berdekatan dengan tempat kakNi tinggal dan nak dapatkan stok shaklee secara cepat dan tak nak pos boleh amik secara cash on delivery dengan kakNi.

Aeon Big Wangsa Maju atau nama lamanya Carrefour Wangsa Maju korang kenal tak? Ada Shell belakang tu kan, kat situ selalu tempat kakNi COD. Kalau kat sini senang, parking banyak dan dekat rumah kakNi jadi tak ada cas cod kat sini. 


Ini gambar lama. Sekarang dah baru dan cantik. Tak sempat amik gambar lagi. Nanti dah amik gambar kakNi update yang terbaru.

Untuk beli stok Shaklee secara cod boleh contact kakNi tau.

KakNi
887558 

Kerja Dari Rumah Sebagai Pengedar Shaklee

Alhamdulillah dah hampir 3 rahun meninggalkan dunia kerjaya makan gaji setelah 8 tahun bekerja. Ingat senang ke nak lepaskan kerja di zaman sekarang ni yang menuntut sumber pendapatan lebih dari biasa.

Seorang kerja di bandar dengan pendapatan Rm3000 ke bawah boleh la dikatakan miskin di bandar kan? Sob sob..

Keputusan nak berhenti kerja diambil sebab fikirkan anak-anak tak ada siapa yang nak jaga. Sebelum ni mak mertua yang jaga. Tak nak terus bebankan keluarga mertua lagipun masa ni la mak mertua nak berehat atau buat amalan tanpa gangguan kan. Kakak Alyaa yg sulung pun nanti akan masuk darjah 1. Siapa pulak nak hantar dan ambil dari sekolah, kena hantar transit lagi, uruskan van sekolah lagi. Tak sanggup la nak lepaskan dia hadap situasi ni. 

Sekarang alhamdulillah, pergi sekolah, balik sekolah berjemput. Siap senggang masa sekolah agama ke sekolah kebangsaan boleh tidur lagi. Penat tapi puas hati. Syukur alhamdulillah!

Memulakan bisness shaklee selepas pintu hati terketuk dengan terujaan vitamin shaklee dari segi penghasilan, pembuatan, pemilihan bahan mentah, kajian dan selidik oleh para saintis dan macam-macam perkara yang wow lagi la. Yang penting ada landmark study.


Best sangat ke jadi pengedar shaklee? KakNi bagi sebab kenapa best sangat

✅ Tak payah nak keluar modal ribu riban
✅ Daftar ahli Rm80 je siap postage dan beg starter
✅ Tak payah nak heret anak-anak ke pejabat pos nak pos barang
✅ Urusan pembelian online. Courier hantar depan pintu rumah customer
✅ Urusan bisness boleh buat kat mana-mana sahaja asalkan ada internet. Atas katil, sambil baring, tengah susukan anak, buai anak, bagi anak makan, tengah travel dan apa-apa lagi la
✅ Tak payah pening nak sewa kedai bagai. Duduk je rumah tu
✅ Untung runcit boleh buat belanja harian. Bonus tengah bulan boleh capai sehingga 21%
✅ Mentor ajar A sampai Z
✅ Company dah established. Produk pun dah lebih 50 tahun di pasaran Malaysia
✅ Bukan MLM haram
✅ Bukan bisness kayakan orang atas

Cukup la semua tu dulu. Asalkan korang gigih usaha dan tidak beralasan. Cukup-cukup la kita hidup selesa takat tu je. Hujung bulan je sesak kan. Ini masa kita ubah takdir kita untuk lebih berjaya.

KakNi sangat alukan korang yang nak sertai kakNi tambah pendapatan. Boleh whatsapp kakNi segera 0137773122.