Peluang Jana Pendapatan Sampingan Dari Rumah Sampai Boleh Buat Bayar PTPTN

Friday, December 30, 2016

Assalamualaikum..kakNi nak tanya adik-adik dulu belajar kat mana? Mesti hebat-hebat kan? KakNi dulu menyambung pelajaran di peringkat ijazah di Universiti Malaya selepas tamat program Matrikulasi di Kolej Mara Kulim. Amik program Sains Biokesihatan. Bersyukur dapat pinjaman PTPTN, ye lah kalau tak ada PTPTN mana nak dapat duit nak sambung belajar. 



Masa ni nak tak nak pilihan utama pelajar mesti amik PTPTN kan? Ok ini cerita masa belajar. KakNi nak cerita lepas tamat belajar. Kena bayar PTPTN tau! 

Alhamdulillah..lega sangat kakNi sebab tahun ni dah kakNi dah bebas hutang PTPTN. Legaa sangat! Syukur! Korang tak tau bagaimana perasaan kakNi waktu PTPTN hantar surat nak saman, nak masuk mahkamah sebab TAK BAYAR PTPTN! Huwaa gelabah puyuh tau! Tak senang duduk rasa macam buruan polis pulak rasa 😂

Jadi kakNi nak nasihatkan kat adik-adik jangan buat sambil lewa dan lupa tanggungjawab nak bayar PTPTN tau! Masa kerja kakNi sempat bayar bulanan dan seterusnya bayar pakai duit KWSP.

Ini cerita sebelum buat bisnes Shaklee. Pssttt sebab tu kakNi sekarang ni nak ajak adik-adik lepasan Universiti atau institusi tinggi tapi tengah menganggur atau tak ada kerja nak buat supaya buat Shaklee!

KakNi tengok sekarang dalam group kakNi adik-adik masih belajar pun gigih buat Shaklee. Untung sangatt! Sebab muda-muda dah pandai cari pendapatan sampingan sendiri. 



Semua orang ada gadjet pintar sendiri kan? Jadi dari duk tekan-tekan tapi tak ada manfaat meh kakNi ajak korang tekan-tekan gadjet tapi dapat duit. Amacam? 

Yuran nak masuk ahli Shaklee hanya Rm88 siap postage. Dapat beg starter kit sekali. Lepas tu korang dapat no id dan boleh access ke web untuk order online. Online order je korang tak payah susah payah nak keluar pos barang ke apa. Dapat order dari customer kemudian korang buat la belian di web. Barang courier hantar terus ke depan pintu rumah customer korang.

Bagaimana Nak Dapat Duit?

1) Untung runcit
2) Bonus jualan
3) Leadership Bonus
4) CAR bonus
5) Insentif reward

Ok, kakNi cerita paling basic no 1 dan 2 dulu ye. Bila dah join ahli akan ada harga ahli dan harga jualan retail. 

Contoh : Harga vitamin A
Harga retail Rm150
Harga ahli Rm121

Harga yang kita sebagai ahli Shaklee beli produk mestilah dengan harga ahli kan. Ada customer nak dan kita akan jual dengan harga retail. Beza antara harga ahli dan harga retail inilah dikenali sebagai untung runcit. Boleh buat belanja hari-hari. Macam contoh kat atas dah untung Rm19 kan? Itu baru 1 cuba kira kalau jual 10 vitamin A tu. Rm190 untuk buat belanja hari-hari. Lebih dari masyuk..

Ok kakNi cerita pasal bonus jualan pulak. Shaklee membayar bonus kepada pengedar dia setiap 15hb setiap bulan. Macam mana nak dapat bonus? Cukupkan syarat dapatkan minimum 150uv. Setiap produk Shaklee ada nilai uv sendiri macam jadual di bawah ni.



150 uv ni paling minima. Tentulah lagi besar uv lagi besar bonus kan? Cuba korang bayangkan bulan tu closing dengan 3000uv? Berapa dah gaji korang? Nak gaji berapa kita tentukan sendiri dengan usaha sendiri.

Jadi korang jangan lambat bertindak tau! Hutang PTPTN jangan lupa bayar. Satu kewajipan tu nanti tak pasal dapat surat dari mahkamah pulak. Segera hubungi kakNi untuk memulakan empayar bisnes korang sendiri. 

Aniey Yusoff
ID : 887558
COD : Wangsa Maju, Setiawangsa Dan Keramat AU

You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Hubungi Aniey

Name

Email *

Message *

Subscribe blog Aniey