Saturday, 20 May 2017

Cara Hilangkan Ekzema Pada Kepala Dan Muka Bayi

Anak-anak kakNi sewaktu bayi alhamdulillah tak ada masalah ekzema. Jadi waktu diaorang kecik-kecik memang tak ada pengalaman dengan masalah eczema sehinggalah anak no 3, Aimy berusia 3 tahun.

Bermula dari gatal-gatal yang sedikit pada kaki sampai la dah jadi teruk dan merebak sampai ke peha dan betis. Lepas tu terusla satu badan jadi gatal dan tergaru-garu.

Sampai ke kepala Aimy tergaru-garu hingga berdarah-darah sehingga kakNi terpaksa balutkan kaki dia untuk elak dari menggaru. Sejak dari ni memang kakNi jaga pemakanan dia. Selepas beberapa siri pengenalpastian makanan yang boleh mencetuskan alahan maka kakNi putuskan makanan berikut adalah alah pada Aimy dan dihadkan pengambilan (food test kat klinik bakal dibuat) 

● gula putih (tak kira gula terang atau tersembunyi dalam makanan)
● gandum terutama roti putih yang wajib ada setiap hari kat rumah
● fast food (aimy memang jarang sangat amik fast food )
● telur
● seafood (perasan lepas makan sotong terus tergaru macam apa ntah)

Jadinya nak tarik perhatian dia kakNi banyakkan beli buah-buahan. Nasib baik Aimy memang peminat buah. Dan begitulah beberapa siri 'baik lepas tu gatal, baik lepas tu gatal balik'. Untuk luaran kulit Aimy, kakNi lumurkan dengan Herbal Blend sekerap yang mungkin bersama minyak kelapa dara.

Dalam susu dia jugak kakNi tambahkan dengan multivitamin Mealshakes untuk menyokong kesihatan kulit, mata dan rambut. 


Alhamdulillah selepas hampir setahun kulit mengalami eczema..akhirnya sekarang tinggal parut je. 

Krim herbal blend dan Mealshakes ni memang satu kewajipan di rumah. Buat losyen harian 1 keluarga. Selamat tanpa parabens!



Anak saya tak ada eczema boleh ke amik? Set ni bukan untuk anak eczema sahaja malah satu keperluan untuk tumbesaran anak-anak. Mealshakes ada 24 jenis vitamin dan mineral yang penting untuk anak-anak. 

Perlukan konsultasi dan ada pertanyaan? Tanya kakNi tau!

Pengedar Shaklee Wangsa Maju
Aniey Yusoff
ID 887558