Sunday, 30 April 2017

5 Tips Penjagaan Kulit Muka Agar Bangun Tidur Dengan Muka Berseri

Cuba bayangkan kalau sehari kita tak mandi. Apa rasa? Wow rasa yang superb sangat! 😵😵 melekit, rasa rimas, rasa berminyak, berdaki semua ada la..

Macam tu jugak kalau sehari tak cuci muka. Dia punya rasa berminyak dan rimas tu macam 3 hari tak mandi..huhu..


Ok, jom kita tengok apa tips penjagaan kulit muka agar esoknya kita bangun rasa muka macam Cinderella gitu ❤️

1) Kena pastikan cuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari

2) Pakai krim malam untuk membantu memperbaiki sel-sel

3) Cuci muka selepas bangun tidur untuk menanggalkan sisa-sisa kulit mati

4) Pakai pelindung UV untuk melindungi kulit wajah dari sinaran uv

5) Gunakan Krim Overnight Cream Protection untuk perlindungan kulit di waktu malam

Nak tahu pilihan terbaik untuk kulit wajah asia seperti kita? Seperti yang telah dicipta oleh pakar kulit dari Jepun dan Amerika ini


Seindah namanya NUTRIWHITE ia berfungsi mencerah dan merawat kulit wajah dengan berkesan. Hasil gabungan 16 tumbuhan botani terbaik di seluruh dunia seperti Rosemary, Cat's Flaw, Mulbery dan banyak lagi.


Dengan buih-buih halus pencuci mukanya, dengan hasil sentalan kulit mati dari make up removernya, dengan hasil penjagaan kulit dari krim malamnya perghh bangun tidur terus raba kulit muka hahaha 💃🏻💃🏻

Tak percaya? Cuba tengok diaorang ni




Untuk pembelian Set Lengkap Nutriwhite ni segera hubungi kakNi 0137773122 tau! 










Saturday, 29 April 2017

Bisnes Online Yang Menyenangkan Tanpa Perlu Simpan Stok

Assalamualaikum WBT

Ada ke bisnes online yang super senang sampai tengah baring tidurkan anak pun boleh buat sales dan orderkan barang customer? Tengah kacau lauk sambil selawat atas dapur pun boleh proceed order barang customer? Awas! Hati-hati jangan handphone jatuh dalam gulai sudah la yer 😂

KakNi cerita tentang kenalan kakNi yang buat bisnes online jugak. Satu rumah penuh dengan stok barang jualan tau! Fuyoo!! Beli stok dengan bermodalkan duit sendiri yang agak besar kemudian kena usaha habiskan stok. Salute habis! Sebab kalau kakNi tak mampu nak buat gitu.

Sebab tu la kakNi pilih buat bisnes Shaklee. Hurmm banyak la yang senang tambah-tambah lagi buat ibu kerja suri rumah yang super sibuk sampai masa ke toilet pun ada 'penonton setia' 😑

10 Sebab Kenapa Bisnes Shaklee Pilihan Bisnes Online Super Senang


1) Modal kecik RM79 sahaja untuk keahlian dan boleh mulakan bisnes

2) Bekerja di mana sahaja asalkan ada gadjet dan internet

3) Tidak perlu simpan stok berderet di rumah

4) Kerugian 0%

5) Tak perlu bayar sewa kedai dan gaji pekerja

6) Ilmu percuma

7) Mentor dan sokongan dari upline

8) Tak perlu keluar pos barang

9) Tak perlu nak abaikan dan tinggalkan anak-anak

10) Bisnes yang boleh diwarisi

Kalau dulu kita pun tak senang nak duduk kat rumah kan sebab ramai betul penjual-penjual barang duk ketuk pintu tekan loceng dari rumah ke rumah kan? 


Zaman sekarang tak perlu dah nak susah payah gitu sebab semuanya di hujung jari tapi tersilap pilih bisnes online alamatnya jadi la macam penjual pintu ke pintu sebab nak habiskan stok! Duit dah la habis labur kat stok. Stok pulak tak jalan, dah tu apa yang dapat? 

Nak sertai family Shaklee? Hubungi kakNi 0137773122 untuk kakNi cerita lebih detail. 

Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122


Friday, 28 April 2017

Kisah Inspirasi Mak Ayah Yang Berjaya Turunkan Gula Dalam Darah

Ada ahli keluarga yang ada kencing manis? Dalam keluarga kakNi selain darah tinggi, diabetes satu lagi penyakit yang 'folow rapat' ahli keluarga huhu
Tapi belum la lagi tahap ada potong kaki ke apa ke. Semuanya masih terkawal mengikut pantauan doktor. Satu kakNi nak pesan andai ada simptom-simptom yang korang rasa macam ke arah diabetes seeloknya segera ke Klinik atau Hospital berdekatan untuk buat pemeriksaan tahap gula dalam darah.
Pesanan kedua kakNi nak pesan jangan sewenang amik sebarang ubat yang dijual di pasar tani atau kedai-kedai runcit yang tiada kelulusan KKM. Selalunya orang-orang kampung senang sangat terpengaruh..mak ayah kita la tu. 
Nak tau satu usaha untuk turunkan paras gula dalam darah? Iaitu minuman botani antioksidan Vivix. Sebelum tu harus diingat Vivix ini bukan UBAT hanyalah tambahan NUTRISI yang menyihatkan untuk membantu tubuh kita lebih sihat. 
Cuba kita tengok kisah inspirasi di bawah ni 
DISEMBER 2015
TESTIMONI 47 : NUR AFIZAH BINTI SHUIB
Assalamualaikum W.B.T
Saya Nur Afizah Binti Shuib, berumur 59 tahun dan bekerja sebagai penjawat awam. Mempunyai 4 orang cahaya mata dan 4 orang cucu.
.
Daripada zaman saya muda-muda lagi, saya memang mementingkan kesihatan. Macam-macam suplemen yang saya cuba, yang murah yang mahal..Tapi kebanyakkan, tidak menunjukkan apa-apa kesan yang ketara. Saya amalkan produk Shaklee dah 3 tahun lebih. Saya kenal Shaklee daripada anak dan menantu saya. Alhamdulillah, saya jatuh hati dengan produk Shaklee terutamanya VIVIX!
.
.
Saya memang jaga pemakanan, saya kurangkan gula dalam minumam harian. Tapi disebabkan kencing manis dan darah tinggi ni penyakit 'keturunan’, memang tak boleh nak lari mana lah..Check-up di hospital baru-baru ni, menggunakan mesin penimbang elektronik yang baru tu. Apa ntah namanya mesin tu. Happy sangat bila doktor cakap bacaan b/p saya mcm 'anak dara', 120/80.
.
.
Tapi dari bacaan mesin tu, doktor inform yang umur dalam badan saya 51 tahun! Memang terkejut lah dengar, walhal umur saya tahun depan dah masuk 60 tahun. Alhamdulillah, awet muda..BMI saya pun normal. Bacaan kencing manis saya pun normal, 6.7 berbanding dengan bacaan 3 tahun dulu, 8.0..Doktor pun dah kurangkan dos ubat kencing manis yang perlu saya makan setiap hari. Lega rasa..smile emoticon
.
.
Pernah ada sahabat saya tanya, kat mana saya buat gigi palsu. Teratur cantik je..Hehe, saya kata ni gigi betul. Tak pernah lagi buat gigi palsu. Terkejutlah dia, di usia saya yang nak masuk 60 tahun ni, masih lagi ada gigi kekal yang masih elok. Bagi saya, penjagaan gigi sangatlah penting. Dari saya muda lagi, saya amalkan minum susu setiap hari.
.
.
Ini adalah antara vitamin yg saya konsisten ambil setiap hari dengan konsisten. Paling best, saya suka VIVIX. Rasanya dah 12 botol yang saya makan. (saya kongsi makan dengan suami tercinta).
.
.
Kulit saya yang dahulunya kusam dan tak bermaya, rasa lebih ceria dan awet muda berbanding sebelum ambil vivix. Memang Best! Bg yang belum tahu, vivix ni bukan sahaja suplemen untuk kesihatan menyeluruh, tapi vivix jugak berfungsi sebagai anti-penuaan.
.
.
Pada tahun 2013, saya berpeluang untuk melangkah kaki ke tanah suci Mekah bersama anak dan suami untuk menunaikan Umrah. Alhamdulillah, kesihatan saya baik-baik je kat sana. Tapi, suami saya mengalami athma yang teruk sehingga sampai sahaja di Malaysia, suami saya kena admit di Hospital Sg.Buluh. Doktor mengesahkan suami saya kena jangkitan di paru-paru yang berpunca daripada habuk di Mekah. Berkampunglah di hospital selama 8 hari.
.
.
Suami saya ni, memang susah nak makan vitamin melainkan kalau saya ambil dan bagi kat dia, baru dia makan. Tapi, di Mekah kami tinggal di bilik berasingan, sebab tu susah sikit saya nak berkongsi vitamin dengan suami. Alhamdulillah, kesihatan saya baik di sana tanpa demam atau batuk. Vitamin Shaklee saya bawa sekali kesana dan amalkan setiap hari sebelum mengerjakan Umrah.
.
.
Produk yang hebat dan berkesan ni, saya kongsikan kebaikan dengan kawan-kawan sepejabat saya. VIVIX the best choice suplemen untuk di amalkan setiap hari. Di tambah dengan vitamin lain seperti Vita-Lea, Vita C Plus dan Omega, kesihatan saya bertambah baik.
.
.
Bagi anak-anak yang tak tau nak bagi hadiah apa kat mak abah anda, boleh la hadiahkan sebotol VIVIX ni setiap bulan. 

Inspirasi #2


Inspirasi #3


Inspirasi #4


Aniey Yusoff
ID 887558

Thursday, 27 April 2017

Hilangkan Jerawat Degil Dengan Cepat Supaya Tiada Parut Hitam

Jerawat? Benda biasa kan? Setiap orang pun rasanya ada jerawat samaada jerawat kecil, jerawat pasir atau yang paling ngeri jerawat batu 40 tingkat! Huhu ini kalau jerawat batu sebesar duit seposen tu mau tinggalkan lubang kawah sebesar alam ni. Paling teruk lepas tu..berparut hitam!


Memang habis la lagenda kulit licin lalat landing pun boleh tergelincir..kena panggil kawah gunung berapi pulak 😭

Tau kenapa muka berjerawat? Ada beberapa sebab :

1) Muka mengeluarkan minyak berlebihan (sebum)
2) Stress
3) Hormon yang tidak stabil (selalu tengok remaja perempuan kan naik jerawat dengan gembiranya)
4) Pemakanan yang berminyak dan pedas
5) Penggunaan kosmetik dan alat solek

KakNi dulu memang 'pembela' jerawat yang berjaya huhu. Bab membelek jerawat di cermin dah jadi satu pekerjaan tetap dah. Nasib baik sekarang dah ok.

Jika korang ada jerawat degil yang tetap tak mau pergi walau dah pelbagai usaha dilakukan. Apa yang korang perlu buat sebenarnya ada berdetoks!

Cuba bayangkan selama kita hidup berapa banyak toksin yang sudah berada dalam badan hasil dari pemakanan kita. 


Perlukah Proses Detoks?



Alhamdulillah dengan detoks produk Shaklee dapat bantu ramai orang untuk hidup lebih sihat, ceria dan bahagia. Seperti mereka ini..




Jadi apa lagi! Jom kita berdetoks! Siap dapat FREE KEAHLIAN lagi! Untuk program detoks ni kakNi akan guide korang dengan mealplan dan cara pemakanan. 


Let's detoks! Cepat hubungi kakNi

Aniey Yusoff
ID 887558

Wednesday, 26 April 2017

Cara Hilangkan Blackhead Dengan Berkesan Menjadikan Muka Licin Berseri

Memandang muka sendiri eeee rasa gerammm je tengok kat white dengan black head ni. Kadang-kadang tu tangan gatal duk picit-picit je 'makhluk asing' tu. Memang satu sindrom kan orang perempuan kalau dapat belek jerawat, picit jerawat..puas hati! Kahkah lepas tu menanggung la pedihnya kulit muka huwaaa



Muka kakNi memang banyak blackhead dan whitehead ni sejak dari dulu. Dah la banyak bintik hitam, muka pulak berminyak dan berjeragat. Pakej lengkap! Dahi memang ada banyak bebulu halus hitam.

Aduhh teringat pulak waktu buat facial dulu. Dia punya korek segala jerawat dan kotoran semua rasa nak tercabut kulit muka! Serik dah!

Ada banyak cara nak hilangkan blackhead ni. Selain dari beli alat blackhead removal tu boleh jugak ikut beberapa petua tradisional antaranya :

1) Guna wap air
2) Pakai soda bikarbonat
3) Jus lemon
4) Mask whitehead removal

Dan ada satu cara lagi mask yang lekap di muka dan kemudian ditarik tu. Macam ngeri pulak masa nak tarik tu huhu

Pilihan kakNi alah paling senang pakai je Nutriwhite Make Up Remover Shaklee. Nama je make up removal tapi tak pakai mekap pun boleh je pakai. Fungsinya menanggalkan sisa-sisa kotoran dan segala daki-daki termasuk white head dan black head skali. Ramai dah bagi testimoni meletup! 






Tapi alang-alang muka dah bersih dari segala kesan kotoran, liang pori pun dah terbuka apa kata kita ikut langkah demi langkah untuk kulit muka yang lebih  putih, bersih, halus dan anjal!

Wahh! Serius best! Ini set lengkap Nutriwhite yang diadun dengan 16 tumbuhan botani yang didapati di setiap pelusuk dunia. Ciptaan para saintis dan pakar kulit lagi bukan produk bancuh-bancuh..jadi




KakNi pilih cara Nutriwhite je untuk masalah kulit muka gelap, kusam, black dan white head, jeragat dan lain-lain. 

Jom dapatkan set korang! Hubungi kakNi tau!

Aniey Yusoff
ID 887558

Tuesday, 25 April 2017

Cara Mengurangkan Sakit Slip Disc Tanpa Mengambil Steroid

Assalamualaikum WBT

Seram pulak bila memikirkan sakit belakang teruk yang kakNi alami selama ni adakah ada kaitan dengan slip disc? Betulkah asal sakit belakang je itu adalah slipped disc? Boleh buat lumpuh ke slipped disc ni? Apa rawatan untuk slipped disc? Kena bedah? Oh banyak pulak persoalan mencemaskan hati ni. Mintak dijauhkan Ya Allah.


Cerita bab tulang belakang ni teringat pulak 5 tahun lalu sewaktu abang sulung kakNi terlibat dalam kemalangan dan salah satu struktur tulang belakang hancur dan terpaksa dibedah diganti dengan implan. Ngeri rasa bila tengok bahagian skru dan alat-alat implan yang cecah harga Rm13k waktu tu. 

Selepas operate..Allahuakbar tak sanggup nak tengok kesakitan yang abang lalui bila bius dah habis. Berkali-kali tekan ubat tahan sakit. Meracau abang menahan sakit. Bayangkan bedah tulang belakang tu...so korang baik jaga-jaga kalau ada alami sakit belakang supaya tak berisiko dapat slipped disc. 

Slipped disc atau disc tergelincir adalah suatu keadaan yang tak pernah kakNi amik berat pun selama ni. Dengar tu adalah sebab rasanya ada rakan ofis dulu pernah operate sebab slipped disc ni. Hasil dari perkongsian di web Malaysian Medical Gazette, kakNi kongsikan di sini untuk panduan kakNi sendiri jugak. 

Slipped disc merujuk kepada bahagian disc atau kusyen pelapik tulang belakang yang beralih tempat, membonjol ke belakang lantas menekan bahagian saraf tunjang (spinal cord) atau saraf akar (nerve root) tulang belakang.


Punca-punca Slipped Disc

1) Trauma - contohnya pesakit pernah jatuh terduduk, mengalami kemalangan jalan raya dan sebagainya.

2) Pesakit mengangkat bebanan yang berat contohnya semasa dalam bekerja atau mendukung anak dalam tempoh yang lama.

3) Tidak menjaga postur tulang belakang semasa duduk atau semasa mengangkat barang. Posisi membongkok akan membuatkan disc menekan saraf di belakang.

4) Duduk terlalu lama contohnya pemandu lori atau bas yang duduk berjam-jam lamanya kerana memandu

5) Sukan mengangkat berat

Kenali Simptom Slipped Disc

Individu yang mengalami slipped secara umumnya akan datang dengan rasa sakit belakang yang menjalar ke bahagian belakang punggung, peha dan kadang kala betis. 

Dalam kes yang teruk mungkin juga akan kehilangan kekuatan pada otot kaki dan mengalami rasa kebas pada sebelah atau kedua-dua kaki. Tahap yang lagi serius mungkin juga tidak lagi mampu mengawal kencing dan tercirit.

Supplement Yang Disyorkan Untuk Mengurangkan Sakit Slipped Disc

Syukur alhamdulillah selepas mengambil Ostematrik tablet kalsium dan kolagen. Sakit belakang kakNi mula menghilang. Suatu nikmat yang tidak dapat digambarkan. 

Kita tengok apa kata mereka yang telah menderita alami slipped disc dan memberikan feedback positif atas sakit masing-masing.

Apa kata mereka #1


Apa kata mereka #2


Apa kata mereka #3


Jika korang ada alami sakit belakang yang berpanjangan elok segera dapatkan pemeriksaan doktor untuk tindakan lanjut. 

Untuk ikhtiar dengan set slipped disc. Segera hubungi kakNi tau!



Monday, 24 April 2017

Set Bersalin Lengkap Shaklee Bantu Kurangkan Stress Dan Kemurungan Elak Gila Meroyan

Sejak 2 minggu kebelakangan ni kakNi banyak dapat pertanyaan tentang 'gila meroyan' yang entrynya ada kakNi pernah kongsikan di sini

Rata-rata takut terkena gila meroyan ni. Ada tu ahli keluarga dah berusia 56 tahun tapi kerap dilihat bercakap sorang-sorang bila terlalu letih atau stress. Mengikut adik yang bertanya tu ahli keluarga dia tu pernah alami gila meroyan waktu lepas bersalin dulu-dulu. Mungkinkah simptom gila meroyan berterusan sampai ke tua?

Apapun kakNi banyak bagi tips dan nasihat buat adik ni supaya sentiasa memberi sokongan pada ahli keluarga tersebut, kurangkan keletihan dan stress serta banyakkan berdoa. InsyaAllah ahli keluarga adik tersebut dijauhkan dari sebarang penyakit.

Apapun ibu-ibu yang selepas bersalin disarankan agar mengambil cukup nutrisi sepanjang proses berpantang agar badan dapat cukup tenaga dan cepat pulit dari luka bersalin. 

KakNi memang sangat sarankan ibu-ibu berpantang mengambil set lengkap berpantang Shaklee yang terdiri dari :

ESP
Alfalfa
Bcompleks
Ostematrik
Vitalea
Vitamin C
Lecithin
Vivix


Set Lengkap ini membantu ibu-ibu :

🌷 Mempercepatkan pembaikan luka dalaman dan luaran
🌷 Memberikan tenaga kepada ibu seawal sesudah bersalin
🌷 Mengurangkan stress dan mengelakkan kemurungan
🌷 Membantu ibu menjayakan penyusuan susu ibu dengan membanyakkan susu ibu
🌷 Mengeluarkan darah kotor
🌷 Mengelakkan kejadian bengkak susu
🌷 Mencantikkan kulit ibu dan baby
🌷 Memudarkan kesan alahan hitam pada perut
🌷 Memudarkan strech mark

Kita ikuti apa kata ibu-ibu yang mengambil set lengkap ini

Testimoni #1

"DISEMBER 2015
TESTIMONI 49 : ASILAH AZMI
.
Assalamualaikum.
Hai, nama saya Asilah. Berumur 27 tahun, ada 2 orang anak. Sorang boy dan sorang girl. Yang boy tu, dah 3 tahun 4 bulan. Yang girl tu pulak, baru 7 bulan lebih.
.
.
Ok, saya nak share something yang bestt sangat dengan anda semua. Rugi sangat sapa yang tak baca sampai habis ni. Hihi..Saya ada pengalaman bersalinkan anak saya dengan cara yang berbeza. Si abg tu, bersalin secara czer. Yg si adik tu pulak, bersalin normal. Alhamdulillah anak2 saya sihat, saya pun ok. ;)
.
.
First time rasa betul-betul jatuh cinta dengan Shaklee, sebab set pantang ni lah..Masa tu, saya baru beranakkan anak sulung saya. Firas Ammar dilahirkan secara czer seberat 3.5kg.Dah balik rumah, kak ipar saya hadiahkan set pantang Shaklee ni. Tapi masa tu dia bagi VITALEA, ZINC, B COMPLEX dan VITA C je.
.
.
Memang sebenarnya saya tak beli apa-apa set pantang lagi pun masa tu. 3Rezekii...Hehe...Tanpa sebarang jamu, saya hanya bergantung kat set pantang Shaklee ni 100%..Saya tak join membership Shaklee lagi tau time ni, kak ipar saya je yang bergiat aktif dengan Shaklee. Dalam hati kata la jugak, ok ke Shaklee ni...Vitamin je pn...Selalu orang pantang amek jamu kan..huhu...
.
.
14 hari berpantang, berat saya turun, back to normal. Macam sebelum mengandung, 46kg...Sukaa sangat-sangat la..Dah bersalin czer, anak sulong pulak tu kan.Saya hanya bergantung sepenuhnya kepada set pantang Shaklee.
.
.
Yang anak kedua ni pun, saya amalkan set pantang Shaklee. (Vitalea, B Complex, Vita C Plus, Zinc, Ostematrix dan ESP) Walaupun bersalin normal, saya senang nak buang air besar. Seawal hari ke-3 berpantang, saya dah buang air besar. Ostematrix tu best, melembutkan najis dan sekaligus menyenangkan saya untuk ke toilet. Legaa sangat-sangat. 
.
.
Set pantang ni bukan je bagi luka bersalin saya cepat baik, tapi memberikan tenaga berpanjangan. Seriously saya cakap, set pantang ni memang best! Even malam-malam berjaga susukan baby, tapi bila siang tu, tak rasa sakit-sakit kepala pun..(B Complex hindar stress). ESP tu memudarkan strech marks tau..Tak la nampak perut tu hitam je dari kesan strech marks. 
.
.
Bila saya share cerita set pantang ni dengan kawan-kawan saya, mostly memang akan pilih set pantang ni sebagai pilihan mereka ketika berpantang. Alhamdulillah, apa yang saya kongsikan ni, saya dah lalui dan rasa sendiri kehebatan Set Pantang Shaklee.
.
.
Tq kepada semua yang baca kisah cinta saya dengan Shaklee ni sampai habis.
.
.

Sekian kisah saya ;)"


Testimoni #2


Testimoni #3


Hampir semua ibu memberi feedback rasa tak macam dalam pantang sebab sihat dan cergas je rasa. Badan yang sihat dapat mengelakkan ibu dalam keadaan stress yang boleh mengganggu emosi si ibu.

Apapun sokongan dari ahli keluarga terutama suami sangatla diperlukan. Jadi para suami kena la rajin menolong apa yang patut. 

Untuk pembelian set lengkap bersalin ni korang akan terus layak untuk dapat KEAHLIAN PERCUMA! Jimat Rm79! Cepat hubungi kakNi 0137773122 tau!

 

Sunday, 23 April 2017

7 Bahan Kandungan Kolagen Shaklee Ini Menjadikan Kulit Lebih Anjal Dan Gebu

Assalamualaikum..

KakNi mula mengambil kolagen selepas grab promosi beli 3 percuma 1. Memang jeles betul tengok lepas sorang, sorang bagi testimoni gempak-gempak. Liang pori mengecil, jeragat pudar, kulit halus, licin dan anjal. Ibaratnya licin tu bak lalat landing pun boleh tergelincir 😂


Baik punya licin, yang pasti serbuk kolagen Shaklee adalah yang paling halus iaitu 1000 dalton membuatkan ia paling pantas diserap oleh badan. 

Walaupun Shaklee beri jaminan secara klinikal dengan 8 minggu pengambilan tapi rata-rata yang ambil seawal 2 sachet dah update kulit lembab dan mula rasa perbezaan. 

Jom tengok apa bahan premium dalam kolagen Shaklee

1) Sisik Ikan Merah


2) Ekstrak Biji Camellia Japonica


3) Ekstrak Pfaffia


4) Elastin Dari Kolagen Ikan


5) Vitamin C & B


6) Ekstrak Kekerang 

7) Lactobacillus Acidophilus


Ok! Lepas amik ni apa kebaikan yang Kolagen Shaklee boleh beri?

1) Anti penuaan - mengecilkan liang pori, mengurangkan kedutan dan menghilangkan garis halus 

2) Mengembalikan keanjalan kulit menjadikan kulit lebih tegang, anjal, gebu dan mulus

3) Menyokong pergerakan sendi dan tulang

4) Menegangkan dan menganjalkan punggung dan payudara

5) Menyuburkan rambut menjadikannya lebih lebat, kurang gugur, kuku yang sihat dan bersinar

6) Mencerahkan kulit dengan mengurangkan pigmentasi, jeragat dan memberikan tona sekata pada kulit

7) Melembabkan kulit menjadikannya halus dan mulus

Best tau amik kolagen ni! Serbuk dia tersangatla halus, larut dalam air dengan pantas sekali. Waktu kakNi mula-mula amik risau jugak kot-kot tak boleh telan ke, bau ikan ke. Rupanya bau dia natural je dan begitu jugak rasanya. Hurmm kena cuba sendiri baru boleh rasa. 

Selalunya kalau customer nak beli kolagen kakNi memang akan beri cadangan supaya amik 3 kotak terus! Sebab boleh dapat PERCUMA AHLI! Jadi korang akan beli kolagen dengan harga ahli dan pakai ID korang sendiri. 

Kalau ada pilihan untuk jimat mengapa tidak kan?

Hubungi kakNi untuk pertanyaan lanjut tau! 

Saturday, 22 April 2017

Makin Bertenaga Selepas Amalkan Vivix Setelah Lama Letih Dan Lesu

Banyak pulak feedback pengguna Vivix yang rata-rata kata selepas amalkan Vivix badan mereka jadi lebih sihat dan tak letih. Bangun pagi semacam ada extra energy lagi. Yang bagi pada mak ayah untuk masalah kesihatan mereka, terlebih gembira pulak bila mak update dengan anak 'Best la Mak kurang letih, rasa segar rasa sedap je badan lepas minum sirap anggur tu' 'Ayah kau siap berkebun bagai lagi pulak, tak ada dah mengadu penat, sakit lutut, lenguh sana sini' 'Best la minum Vivix ni, mak suka sebab lutut mak dah tak sakit..boleh solat macam biasa dah'


Itulah dia antara fungsi vivix yang paling best, ia mampu mencergaskan badan dan mengembalikan tenaga agar sihat dan lebih cergas. Bukan untuk nak awet muda dan untuk sakit-sakit kronik sahaja. 

Bagaimana Vivix Memberi Tenaga?

Antara 4 mekanisme tindakan vivix ialah :

1) Melindungi sel sehingga ke peringkat DNA

Vivix bertindak pertahankan sel dari kerosakan biological seperti pemakanan. Banyak ambil processed food, siap ada perisa, pewarna, conservative tambahan dan lain-lain. 
Hasil daripada pemgambilan makanan ini boleh menyebabkan STRESS BIOLOGI kepada sel-sel badan. 

Sebagai contoh yang dikaji, lepas makan makanan berlemak tinggi (biological stress), sel-sel badan akan bertindak menghasilkan biomarker tertentu sebagai respon kepada makanan yang tinggi lemak tu. 

Biomarker ini indicator biological stress, lagi tinggi biological stress, lagi banyak biomarker ni akan dihasilkan dan lagi cepat sel-sel badan kita akan mengalami kerosakan dan penuaan.

Vivix bertindak menahan biomaker ini dari dibebaskan jadi sel-sel tidak mengalami kerosakan maka penuaan dapat dilambatkan. 

2) Memberi sumber tenaga pada sel dengan membanyakkan pembentukan mitokondria

Pusat penghasilan tenaga dalam sel kita adalah mitokondria, ni kita semua belajar dalam biologi form 5 ☺️

Vivix terbukti secara sains mampu meningkatkan penghasilan tenaga dari peringkat mitokondria lagi

3) Memperbaiki sel

Vivix juga bertindak membaiki sel DNA dan mencegah sel dari kerosakan

4) Meningkatkan prestasi sel

AGE protein adalah penimbunan radikal bebas adalah antara ''culprit' dalam penuaan sel. Vivix akan menghalang penghasilan AGE protein ni dan seterusnya meningkatkan prestasi sel.

Kita tinjau mereka-mereka yang gembira dengan hasil positif Vivix

Feedback #1


Feedback #2


Feedback #3


Feedback #4


Feedback #5


Alhamdulillah dengan asbab Vivix yang terbukti secara klinikal ini mampu mengembalikan kesihatan dan kecergasan si pencintanya.

Jom hubungi kakNi 0137773122 untuk dapatkan Vivix buat diri sendiri dan orang tersayang kita. Dengan vivix korang boleh dapat PERCUMA keahlian tau! 

Aniey Yusoff
ID 887558