Wednesday, 24 May 2017

Diserang Kayap Ular Sampai Tak Boleh Bangun

Sebulan yang lepas kakNi dan semua saudara mara dikhabarkan dengan berita Maklong kami diserang kayap ular yang teruk sampai maklong tak boleh bangun.

Allahuakbar kesian tengok maklong. Punya kami nak bawa pegi hospital tapi maklong tetap berdegil tak mau pergi hospital. Kesnya maklong serik pernah kena tahan lama sebab kulitnya terbakar dalam selepas insiden dapur gas meletup dulu. Biasala orang tua fobia sikit dengar hospital.

Merata pergi berubat tradisional tapi tak baik-baik sehingga amik juga ubat di klinik. Alhamdulillah dah baik tapi kata maklong walau luka luar dah baik tetap rasa berbisa kat dalam.

KakNi nak kongsikan apa yang boleh diusahakan apabila diserang kayap selain berubat di hospital. Kita ikuti apa kata SITI NORHAYATI ABDUL HALIM

Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!

Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke..



 

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

Sakit mata melihat pedih lagi orang yang merasai. Patutla orang panggil kayap ular, dia punya naik keliling bawah dada sampai penuh la.

Ikhtiar untuk sakit kayap dengan set shaklee? Hubungi kakNi tau

Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122

Tuesday, 23 May 2017

Kepentingan Mengambil Kolagen Terutama Kepada Mereka Yang Menderita Sakit Lutut

Dalam banyak-banyak kolagen kenapa tetap tak sama dengan kebanyakkan kolagen lain di pasaran? Kena baca sampai habis dulu la gitu. KakNi pun risau nak telan kolagen sembarangan. Kang dapat penyakit lain pulak..

Kepentingan mengambil Shaklee Collagen Powder (SCP)

Seringkali kita sebut kolagen je mesti ingat pasal kulit kan? Kulit cantik, halus, gebu gebas semua la kan. Malah dalam web dan product guide Shaklee sendiri, cerita pasal kolagen banyak menyentuh soal kulit je kan? Ini adalah kerana clinical studies yg dijalankan ke atas SCP adalah berkaitan dengan kulit.

Ni la Shaklee, dia hanya akan claim utk perkara-perkara yang dia ada buat studies je. Memang Shaklee tak kan claim yang bukan-bukan "kolagen shaklee untuk sendi dan otot" contohnya. Dah gitu, orang sakit lutut sakit sendi boleh ke makan kolagen Shaklee?

Kita tengok pulak manfaat kolagen. Sangatt banyakkkk manfaatnya bukan untuk kulit semata. Kolagen adalah protin yg paling banyak terdapat dalam badan kita. Ia ada dalam kulit, otot, salur darah, tulang, tendon, sistem pencernaan dan lain-lain lagi. Ia penting dalam memberi kekuatan dan daya elastik pada kulit, baiki sel dan sebagai gam untuk lekatkan anggota-anggota badan kita.

Badan kita hasilkan kolagen secara semulajadi. Tapi  bila dah masuk usia 30-an, pengeluaran kolagen ni jadi slowdown... haaa masa ni la kita mula nampak kedut-kedut kat muka, lutut mula rasa bergetar, sengal sana sengal sini.... dan paling tak best, sekarang ni muda-muda pun dah rasa simptom-simptom tu. Kenapa? Sbb banyak sgt benda yg boleh memusnahkan kolagen kita seperti :

- pengambilan gula
- asap rokok
- pendedahan kepada matahari
- pencemaran udara
- kurang nutrisi
- stress

Haaa... thats why penting kita amal colagen ni. Bukan setakat nak cantik je. Kolagen juga meningkatkan metabolisma tau. Hurmm kalau nak listkan manfaat colagen ni memang sangat banyak. Bukan sekadar kulit cantik je.

Jadi jangan terkejut pulak orang sakit lutut tapi kami pengedar Shaklee cadangkan supaya amik kolagen shaklee. Nak beli sekotak? Boleh! Tapi kalau dapat jimat ratus ringgit dan siap FREE ahli baiklah grab terus 3 kotak!

Cepat-cepat roger kakNi tau!

Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122

Monday, 22 May 2017

Ganjaran Jadi Ahli Shaklee Dan Nikmati Manfaat 3C Yang Super Best!

Melihat update dari upline-upline pergi trip Shaklee ke Jepun rasa best yang amat! Ya Allah satu hari aku pun mesti sampai!

Trip 6 bintang untuk leader yang layak. InsyaAllah semua pun boleh dan semua pun bermula sebagai distributor Shaklee.
Di dalam bisnes Shaklee ada 3C yang Shaklee tawarkan iaitu :

1) Cash

Untung tunai hasil dari jualan runcit kepada customer yang bukan ahli. Eh ada lagi..ini baru untung runcit belum masuk BONUS lagi!

Shaklee membayar bonus kepada pengedarnya 15hb setiap bulan. Makin besar uv jualan maka makin gemuk la bonus masing-masing.

2) Car Bonus

Wah! Bonus kereta tau! Bonus kereta bukanlah bermaksud Shaklee bg kereta sebijik tapi Shaklee bagi dalam bentuk duit setelah lengkap semua kelayakan untuk dapat ni.

Duit tu boleh la buat bayar bulanan kereta kalau kita beli kereta atau kalau tak beli kereta pun boleh buat belanja je duit tu. Nak tau detail kena la whatsapp kakNi di hujung entry nanti 

3) Convension (Percutian)

Sebagai reward kepada semua pemimpin jualan Shaklee hadiahkan percutian bertaraf 6,7 bintang samaada di dalam atau di luar negara.

Macam cycle 2016/17 ni mereka semua ke Jepun! Layanan 7 bintang!



Dengan trip Shaklee tak perlu berfikir nak cari tempat makan halal, tempat solat dan sebagainya sebab semua Shaklee sediakan KHAS untuk leader muslim. Siap satu dewan tempah khas untuk ruang makan halal dan di bilik diletakkan arah kiblat. 


Tempat makan pulak semuanya super best! Hotel pun semua yang mahal-mahal!


Wow! Delegasi Shaklee dapat dinner dengan Dr Kojima. Insan pertama yang buat penyelidikan selama 40 tahun dan jumpa interferon lalu mencipta Nutriferon. Berusia 92 tahun Dr Kojima sekarang. Besarnya jasa beliau terhadap menyumbang kesihatan pengguna Shaklee.
 
Uols nak dapatkan ganjaran 3C yang Shaklee tawarkan ni? Cepat-cepat whatsapp kakNi tau. Kita jadi geng group iReach yang meletop tu!

Pengedar Shaklee Wangsa Maju 
Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122

Sunday, 21 May 2017

Vitamin Untuk Anak Berpuasa Supaya Kekal Cergas Dan Aktif

Alhamdulillah..beberapa hari saja lagi umat Islam akan mula berpuasa. Anak-anak dah mula bertanya diaorang sekali ke kena puasa? Masa diaorang umur 4,5 tahun diaorang puasa tak? Boleh bawak air pergi sekolah tak? Dan berjela lagi la soalan..jenuh pulak nak menjawab 😂

Kakak Alyaa sekarang dah 9 tahun. Sejak 5 tahun lagi mula puasa. Affan dah 7 tahun. Tapi ibu dah pesan awal-awal solat 5 waktu kena cukup dulu. Semalam sempat kakNi hadir ke majlis ilmu kat tempat diaorang mengaji Quran di DAR al-quran Dato Keramat.

Selepas solat Dhuha, ada kuliah khas sempena kedatangan Ramadhan. Ustaz pesan, jangan ajar anak-anak kita boleh puasa separuh hari tapi ajarlah anak kita sebagaimana yang telah diperintahkan. Berpuasa mula dari terbit matahari sehingga terbenamnya matahari dan diharuskan berbuka bagi mereka yang berada dalam keadaan tertentu seperti sedang bermusafir, uzur, kesihatan yang memudaratkan dan sebagainya.

Supaya nanti tak ada la anak kita nanti mula rasa nak mengelat puasa, kan boleh puasa separuh hari..hihi..apapun mak dan ayah kena la sentiasa pastikan anak-anak masing-masing fit dan kekal cergas terutama di sekolah.

Lapar tu mungkin boleh tahan lagi tapi dengan cuaca panas sekarang sangat membuatkan tekak kering dan terlampau dahaga. Takut dehidrasi pulak. Budak-budak biasa la waktu sahur berapa mulut nasi je lalu ditelan melayankan mata yang tengah mengantuk.

Salah satu cara untuk membantu anak-anak kita berpuasa penuh sambil kekal cergas ialah set mighty gems iaitu Mealshakes dan Performance Drink.


Air performance drink ni memang sebelum puasa pun anak-anak seronok minum. Suka sebab rasa oren yang sedap! 


Orang kata nak puasa tak payah makan apa-apa vitamin pun baru manfaat puasa dapat kita rasai. Tapi kalau letih lesu sampai nak solat pun tak larat, asyik terbaring tidur je..cenggini apa kes pulak?

Perlukan konsultasi dan pertanyaan kakNi sedia membantu. Segera berhubung dengan kakNi tau!

Pengedar Shaklee Wangsa Maju
Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122

 
 

Saturday, 20 May 2017

Cara Hilangkan Ekzema Pada Kepala Dan Muka Bayi

Anak-anak kakNi sewaktu bayi alhamdulillah tak ada masalah ekzema. Jadi waktu diaorang kecik-kecik memang tak ada pengalaman dengan masalah eczema sehinggalah anak no 3, Aimy berusia 3 tahun.

Bermula dari gatal-gatal yang sedikit pada kaki sampai la dah jadi teruk dan merebak sampai ke peha dan betis. Lepas tu terusla satu badan jadi gatal dan tergaru-garu.

Sampai ke kepala Aimy tergaru-garu hingga berdarah-darah sehingga kakNi terpaksa balutkan kaki dia untuk elak dari menggaru. Sejak dari ni memang kakNi jaga pemakanan dia. Selepas beberapa siri pengenalpastian makanan yang boleh mencetuskan alahan maka kakNi putuskan makanan berikut adalah alah pada Aimy dan dihadkan pengambilan (food test kat klinik bakal dibuat) 

● gula putih (tak kira gula terang atau tersembunyi dalam makanan)
● gandum terutama roti putih yang wajib ada setiap hari kat rumah
● fast food (aimy memang jarang sangat amik fast food )
● telur
● seafood (perasan lepas makan sotong terus tergaru macam apa ntah)

Jadinya nak tarik perhatian dia kakNi banyakkan beli buah-buahan. Nasib baik Aimy memang peminat buah. Dan begitulah beberapa siri 'baik lepas tu gatal, baik lepas tu gatal balik'. Untuk luaran kulit Aimy, kakNi lumurkan dengan Herbal Blend sekerap yang mungkin bersama minyak kelapa dara.

Dalam susu dia jugak kakNi tambahkan dengan multivitamin Mealshakes untuk menyokong kesihatan kulit, mata dan rambut. 


Alhamdulillah selepas hampir setahun kulit mengalami eczema..akhirnya sekarang tinggal parut je. 

Krim herbal blend dan Mealshakes ni memang satu kewajipan di rumah. Buat losyen harian 1 keluarga. Selamat tanpa parabens!



Anak saya tak ada eczema boleh ke amik? Set ni bukan untuk anak eczema sahaja malah satu keperluan untuk tumbesaran anak-anak. Mealshakes ada 24 jenis vitamin dan mineral yang penting untuk anak-anak. 

Perlukan konsultasi dan ada pertanyaan? Tanya kakNi tau!

Pengedar Shaklee Wangsa Maju
Aniey Yusoff
ID 887558


Thursday, 18 May 2017

Masalah Jeragat Dan Kulit Kusam Mula Pudar Selepas Amalkan Vivix

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya Nor Suhaila Abdul , dikenali sebagai Kak Su. Saya berusia 40 tahun. Saya ingin berkongsi cerita tentang pengalaman saya menggunakan produk Shaklee.

Sebelum ini kulit saya tidak pernah mengalami masalah sehinggalah saya melahirkan anak yang ke 3. Muka saya dipenuhi jerawat dan kulit saya mulai kusam dan kering. Jeragat mulai naik di pipi dan juga di bahagian hidung.

Saya memang pernah mencuba berbagai produk kecantikan dan suplimen tapi semuanya tak pernah kekal. Sehinggalah saya diperkenalkan oleh adik ipar saya iaitu kolegen Shaklee. Saya mencuba sebanyak sekotak.Tapi selepas itu saya stop sebab saya memang tak konsisten makan kolegen tersebut.

Suatu hari saya diserang sakit dibahagian pinggang sebelah kiri sehinggakan saya tidak dapat bangun dan sakit yang amat sangat. Selepas mendapatkan rawatan doctor, disahkan bahawa dibahagian kiri buah pinggang saya terdapat batu karang. Doktor memberikan saya ubat pecahkan batu karang. Saya makan sampai habis ubat tersebut tetapi rasa sakit dan kencing tidak lawas masih saya alami.

Disamping masalah batu karang  saya juga mengalami masalah tekanan darah rendah serta sering pening  dan juga period yang tidak datang selama setahun lebih.

Selepas bertanyakan kepada adik ipar dan membaca tentang testimony  suplimen Shaklee, saya bertekad ingin mencuba VIVIX. Selepas mencuba vivix selama sebulan secara konsisten, perkara pertama yang menggembirakan saya ialah , saya sudah datang period dan kali ini period adalah selama 9 hari dimana sejak anak dara period saya hanya 4 hari sahaja. Setiap bulan period saya datang dengan konsisten selama 9 hari.

Tanpa saya sedari, rasa sakit dulu sudah tidak dirasai lagi .Saya tidak lagi mengalami sakit dibahagian buah pinggang kiri, tiada lagi masalah kencing kotor serta tidak lagi mengalami sakit kepala keterlaluan seperti dulu. Malahan jarang sekali berjumpa doctor untuk rawatan.. Saya ni memang tidak konsisten makan vitamin, tapi dengan vivix, boleh dikatakan  saya akan minum setiap hari sebelum tidur tanpa terlupa.

Kesan lain yang saya rasai pada badan adalah sangat berbeza dari dulu.Saya tidak mudah letih menguruskan 5 anak di rumah dan mengurus anak murid disekolah. Minum vivix asalnya sebab  nak sembuhkan sakit batu karang.Tapi banyak pula yang lain yang dapat kesan tip top.

Dan yang paling memeranjatkan saya ialah gambar ini. Saya sendiri tidak menyedari perubahan pada kulit muka dan wajah sendiri sehinggalah saya menjumpai gambar lama ini.

Kesan jeragat dan kulit kusam mulai pudar dan tona kulit semakin sekata. Dan kini saya mula konsisten semula pengambilan kolegen shaklee bagi mendapatkan hasil yang lebih umphhh….

Sehingga ke hari ini bukan saya sahaja yang mengamalkan produk Shaklee malahan seisi rumah saya mulai dari si kecil yang berusia 3 tahun sehinggalah suami saya.Saya bersyukur kerana dipertemukan dengan Shaklee kerana dengan usaha saya mengamalkan Shaklee dan dengan izinNya kesihatan saya semakin baik.

Alhamdulillah.Sehingga kini saya adalah pengguna tegar VIVIX…I love vivix very much…muahhh ckit…

(Puan Suhaila Abdul)

Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122

Wednesday, 17 May 2017

Power Mata Menurun Dan Tak Perlu Pembedahan Katarak Mata

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 44: SABARIAH ABDUL RAHMAN

[DAH TAK PERLU PEMBEDAHAN KATARAK SELEPAS AMALKAN MEGADOSE DAN CAROTOMAX]
.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
.

Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu. Pembedahan mata kiri pula dijadualkan pada 9 Januari 2017.
.

Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat. 
.

Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak.
.

Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum.
.

Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee.
.

Terima kasih.



 

Tuesday, 16 May 2017

Muka Berjerawat Batu Sampai Malu Nak Jumpa Orang

Dah la muka penuh berjerawat lepas tu sebesar alam pulak jerawat tu, dengan bengkak dan bernanah lagi..malu tau malu! Ini kalau diri sendiri memang terlajak malu dah nak jumpa orang.

Agaknya apa yang orang fikir bila tengok muka kita gitu kan?

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 39: NORSHAHIDA MAMAT

[KRISIS PEMULIHAN RESDUNG & JERAWAT SELAMA DUA BULAN YANG AMAT BERBALOI DENGAN PRODUK SHAKLEE]
.

Nama saya Norshahida Mamat dan berusia 23 tahun. Saya berasal daripada Terengganu dan masih lagi bergelar pelajar di sebuah kolej swasta.
.

Sebelum ini, saya menghadapi masalah resdung dan jerawat yang amat dahsyat sehingga mengganggu banyak tumpuan saya  terhadap rutin harian. Setiap pagi, saya pasti akan mengalami masalah bersin yang teruk sehinggakan nak kelas pun saya rasa tak selesa. 
.

Belum lagi bab jerawat yang penuh di wajah sehinggakan saya rasa malu dan seolah rasa rendah diri. Lagi-lagi bila time datang bulan.. bertambah meriah jerawat di wajah saya ni! Masalah resdung ini bukan sahaja membuat bahagian hidung dan seluruh wajah saya menjadi gatal-gatal, malahan ada masanya sehingga tahap saya sakit kepala. Keadaan ini amat mengganggu situasi saya sebagai seorang pelajar kolej.
.

Pada ketika itu, rawatan yang saya mampu dan tahu hanyalah bergantung dengan ubat-ubatan yang dapatkan daripada farmasi. Memang berkesan namun hanyalah sementara. Namun, jika saya stop aje makan ubat terus simptom-simptom tadi datang balik. 
Akhirnya, mimpi ngeri saya mula tiba ke penghujungnya apabila saya bertemu dengan produk Shaklee di Facebook upline saya, Mami Ayu Adyani. 
.

Setelah menceritakan masalah yang saya hadapi serta sessi konsultasi bersama beliau; saya disyorkan untuk mengambil Vivix sebagai permulaan dengan sukatan satu pada waktu pagi dan satu sudu pada waktu malam. Selain itu, saya turut mengambil produk Shaklee yang lain iaitu kolagen, Alfalfa Complex, Vitamin C, Omega Guard dan ESP; dan masih mengamalkannya sampai hari ini.
.

Kesannya pada peringkat awal tidaklah seperti yang semua orang yang mengalami masalah seperti saya harapkan. Saya mengalami krisis pemulihan selama hampir 2 bulan lamanya. Saya kerap mengantuk dan keletihan, semakin kerap bersin dan paling saya tak suka, makin banyak pula jerawat yang keluar. Namun, sebab saya dah aware mengenai hal ini semasa sessi konsultasi, maka saya teruskan pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten. 
.

Alhamdulillah.. berkat istiqomah dan sabar mengamalkan suplemen Shaklee seperti yang diajar oleh upline saya, dalam masa lebih kurang 9 bulan .. masalah resdung saya lama-kelamaan kian berkurangan dan beransur pulih. Tiada lagi masalah bersin di waktu pagi dan paling best, jerawat di muka kian berkurangan! Malahan, kalau ada pun cepat kecut.
.

Saranan saya untuk anda semua di luar sana, cubalah produk Shaklee kerana suplemen Shaklee adalah semulajadi, tidak mengandungi bahan kimia merbahaya dan setiap satu produk telah menjalani ujian klinikal. Saya juga syorkan anda buat juga research tentang produk Shaklee yang sesuai dengan anda di samping mendapatkan konsultasi daripada SID yang boleh guide anda sehingga mendapat hasil yang diinginkan. 
.

Juga, jangan lupa untuk sabar dan konsisten amalkan produk Shaklee ini. Sememangnya saya sangat berpuas hati dengan produk Shaklee dan konsultasi yang diberi oleh upline saya. Inilah Shaklee Effect saya!

Monday, 15 May 2017

Akhirnya Resdung Makin Berkurang Dan Hidung Tak Gatal Lagi

Siapa yang pernah ada resdung memang tau la azabnya macam mana bila asyik tergaru-garu hidung. Satu muka rasa gatal yang amat! Terasa bagai ada makhluk-makhluk halus sedang merayap di serata muka.

Dah la seminggu sekali wajib selsema dan bersin berpanjangan..sok sek sok sek hidung berair. Pernah tau kakNi ni dek terlampau tak tahan sangat gatal hidung sampai merah-merah hidung digaru..pernah la rasa nak cabut je hidung lepas tu sental kejap dengan berus besi huwaaa...

Oitt dulu kakNi pernah pergi berubat tradisional tau. Yang buat asap-asap tu la haha rasa kelakar pulak maklumla masa ni budak-budak lagi. Orang kata boleh tengok ulat jatuh dalam air. Daku tunggu-tunggu tak ada nampak ulat pun..

Dari kecik ada resdung sampai la dah besar panjang. Tapi sekarang dah tamat dah zaman resdung tu. Syukurlah! Dah tak ada lagi dah rasa seksa gatal muka. Bonus pulak kulit rasa licin je! Haa macam mana buat bagi hilang resdung?

Apalagi kalau bukan set resdung Shaklee! Ohsem sangat! Lagi ohsem bila korang dah dapat makan makanan favourite korang yang selama ni kena pantang!


Haa..inilah set kesayangan sejak kenal Shaklee sampaila sekarang!







Nak tahu apa Kebaikan Set Resdung Shaklee?

  • Alfalfa bertindak sebagai agen detoks untuk detokskan badan dari toksin penyebab alahan
  • Mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung 
  • Bcompleks bertindak sebagai penstabil hormon dan mengurangkan kesakitan
  • Meningkatkan antibodi dan daya tahan badan melawan penyakit
  • Mempercepat proses baik pulih tisu tubuh
  • Mencantikkan kulit
  • Mengurangkan alergi dan kegatalan pada muka dan kulit

Korang sama macam kakNi? Penghidap resdung sejak zaman berzaman lagi? 

Alternatif untuk korang cuba set resdung ni. Untuk konsultasi yang lebih detail. Segera hubungi KakNi tau!

Aniey Yusoff
ID 887558

Sunday, 14 May 2017

Bisnes Online Shaklee Untuk Suri Rumah Berniaga Tambah Pendapatan

Assalamualaikum WBT

Sedar tak sedar dah hampir 4 tahun kakNi tinggalkan dunia bekerjaya hakiki. Walau tak ada la berjawatan besar pun tapi alhamdulillah itulah yang menjadi sumber rezeki pertama kakNi selepas tamat belajar.

Bila dah tak bekerja dan secara rasmi jadi suri rumah sepenuh masa..siyukur sangat sebab anak-anak 24jam depan mata. Walau kadang memang menuntut kesabaran luar biasa kakNi tak menyesal tinggalkan kerjaya.

Ramai kawan-kawan cakap..rugi la berhenti kerja nak cari kerja zaman sekarang dah la susah, nanti dah tak ada pendapatan sendiri dan harapkan duit suami je..susah tu.

Eh zaman sekarang apalagi buat bisnes online la. Dalam banyak-banyak bisnes online memang dah tertulis rezeki nak bersama dengan Shaklee. Dari yang tak reti meniaga tapi bila bersama Shaklee dan bantuan dari upline-upline Alhamdulillah dapat ilmu yang sangat banyak dalam memulakan bisnes.

Bisnes Shaklee la yang paling hot. Boleh buat tambah pendapatan tanpa perlu susah payah fikir pasal rugi, modal dan stok.

Sebab kenapa pilih bisnes Shaklee?

1) Produk Terbaik Di Dunia

Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yang keluarkan multivitaminnya iaitu mineralised pada tahun 1915. Cer kira dah berapa tahun dah tu? 102 tahun!

Terbaik tak? Multivitamin pun dah berusia lebih 100 tahun. Shaklee jugak satu-satunya company yang gila melabur juta-juta USD malah billion untuk tujuan penyelidikan dan pembangunan produk.


Kalau nak fikir untung tak payah buat pun takpe kan. Tapi Shaklee sangat komited untuk keluarkan produk yang benar-benar selamat kepada penggunannya.

Hasilnya, Shaklee tak payah bayar untuk iklan pun. Testimoni bergerak dari mulut ke mulut setelah ramaiiiiii berpuas hati dengan keberkesanan Shaklee. Ada pengguna di Malaysia dah gunakan Shaklee lebih dari 30 tahun dah.

2) Sistem Online 100%

Ni yang bestnya untuk suri rumah yang 24 jam sibuk dengan urusan rumah dan anak-anak.

Sambil tidurkan anak pun boleh proceed order. Sambil tunggu anak keluar dari sekolah pun boleh daftarkan keahlian.

Setiap ahli akan dapat access ke web Shaklee2u ni melalui id masing-masing. Dalam web shaklee2u ni korang boleh :

● Buat pembelian online
● Check status order
● Daftar keahlian
● Check bonus
● Update promosi semasa
● Jadual seminar atau bengkel kesihatan
● Tengok prestasi group bisnes
● Download artikel-artikel kesihatan


Semuanya di hujung jari. Dari tekan-tekan gadjet tak ada tujuan lebih baik tekan-tekan boleh buat tambah pendapatan kan?

3) Peluang sama rata

Kau dah master lain la..ko dah banyak pangkat untung la...hakikatnya dalam bisness shaklee peluang adalah sama setiap orang tak kira korang adalah distributor mahupun Master Coordinator sebab setiap bulan prestasi bonus adalah bermula dengan 0

Masa awal-awal berbisnes Shaklee dulu terujanya tengok masing-masing update naik rank la, dapat jual Vivix 50 botol la yang mana mesti uv ribu riban ni.

Bila upline terangkan yang setiap awal bulan semua uv adalah 0 dan tiada carry forward uv..maknanya peluang setiap orang adalah sama.

Jadi inilah bisnes online yang tak perlu fikir pasal rugi, nak simpan stok dan nak sewa kedai bagai. Gunakan saja semua medium online yang ada untuk jana pendapatan sendiri.

Siapa kata suri rumah tak boleh ada income sendiri? Beribu suri rumah bershaklee dah buktikan yang mereka dah capai hampir 10 angka setiap bulan.

Nak daftar keahlian dan masuk group best iReach segeralah hubungi kakNi ye!

Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122

Saturday, 13 May 2017

Apa Yang Menjadikan Shaklee Berbeza Sampai Doktor Pun Pilih Shaklee Jugak

Orang kata makan je lah vitamin apa-apa jenama pun. Sama je vitamin jugak. Nak senang beli yang ada kat farmasi tu berlambak pelbagai jenama ada.

Gitulah antara kata-kata BIASA kita dengar kan? Dah tu kenapa kakNi ni pilih Shaklee jugak? Sebabnya mereka yang cakap macam tu belum tau akan keistimewaan Shaklee dan kakNi jatuh cinta dengan Shaklee selepas tau semua  mengenai Shaklee.

Vitamin Shaklee tak sama level dengan pelbagai jenama di luar sana sebab di Shaklee ada barisan saintis yang sentiasa bertungkus lumus menghasilkan yang terbaik untuk kesejahteraan pengguna.

1) Landmark Study

Tak payah fikir jauh di Shaklee ada landmark study yang tiada lagi mana-mana syarikat lain berani buat. 


3rd party yang buat kajian yang tiada kaitan apa pun dengan Shaklee. Keputusan negatif atau positif tetap dipublish. Semestinya hasil keputusan adalah menunjukkan pengguna Shaklee mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik.


2) Pilihan Angkasawan

Kalau Shaklee tak betul-betul bagus takkan pulak NASA sanggup ambil vitamin Shaklee untuk angkasawan mereka.



3) Jaminan 100% selamat tanpa bahan kimia berbahaya

Shaklee memberi jaminan bahawa semua produknya adalah selamat. 

4) Pelaburan berjuta USD untuk R&D

Shaklee membelanjakan berjuta USD semata-mata untuk pembangunan produk demi memastikan kesihatan dan keselamatan penggunanya.

5) Kami adalah Duta Shaklee

Kalau korang perasan Shaklee tak pernah melantik Duta yang terdiri dari orang-orang terkenal untuk promosikan produknya kerana bagi Shaklee dari membayar untuk pengiklanan lebih baik digunakan untuk membayar bonus kepada semua pengedarnya.

6) Pengeluar Vitamin pertama di dunia

Shaklee merupakan syarikat pengeluar vitamin pertama di dunia dan vitamin yang mula-mula dikeluarkan ialah Vitalea yang dulunya dikenali sebagai Mineralised yang kini telah berusia lebih 100 tahun.

7) Vitamin Shaklee hasil ciptaan para saintis

Setiap produk Shaklee seperti bagaimana bentuknya bulat, lonjong, cecair atau tablet telah diuji terlebih oleh saintis kenapa bentuknya begitu. Mesti ada sebab disebaliknya. 

Ini baru bentuk, malah setiap bahan mentah yang diambil turut diuji dengan ketat bagi memenuhi standart yang telah ditetapkan oleh Shaklee. Sekiranya ada yang tidak memenuhi standart maka Shaklee lebih rela untuk tidak mengeluarkan produk itu.

Semua vitamin adalah sama? Mungkin boleh fikir semula kot. Dalam group kami iReach sendiri ramai doktor dah pilih Shakle. Pilihan kakNi semestinya vitamin ciptaan saintis. Belum terlambat untuk bertukar jenama. Yang pasti kena hubungi kakNi. 



Aniey Yusoff
ID 887558

Friday, 12 May 2017

Mengurangkan Pigmentasi Pada Kulit Wajah Yang Sukar Dirawat Tanpa Rawatan Laser

Pigmentasi hanya boleh dirawat dengan rawatan laser? Menurut Dr Koh Chuan Keng, seorang pakar kulit dan juga Presiden Persatuan Dermatologi Malaysia, pigmentasi tidak boleh dirawat walau secanggih mana pun teknologi yang digunakan. Ia hanya boleh dikurangkan atau dihalang kemunculannya sahaja.

Pigmentasi terbentuk akibat aktiviti melasma berpunca daripada tindakan hormon yang merangsang sel melanin pada kulit. Selain hormon, faktor genetik sangat mempengaruhi masalah pigmentasi ini.

Menurut Dr Koh lagi, 90 peratus wanita memiliki melasma dan pigmentasi mungkin berwarna sedikit cerah pada awalnya namun ia bertukar menjadi lebih gelap sejajar dengan pertambahan usia.

Rawatan laser sebenarnya tidak berkesan mengatasi masalah pigmentasi. Malah keberkesanannya kadangkala jauh lebih rendah berbanding krim pencerah.

Produk Untuk Mengurangkan Pigmentasi

TESTIMONI 022 : SUHAILA ABDUL

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya Nor Suhaila Abdul , dikenali sebagai Kak Su.Saya berusia 40 tahun.Saya ingin berkongsi cerita tentang pengalaman saya menggunakan produk Shaklee.

Sebelum ini kulit saya tidak pernah mengalami masalah sehinggalah saya melahirkan anak yang ke 3.Muka saya dipenuhi jerawat dan kulit saya mulai kusam dan kering.Jeragat mulai naik di pipi dan juga di bahagian hidung.

Saya memang pernah mencuba berbagai produk kecantikan dan suplimen tapi semuanya tak pernah kekal.Sehinggalah saya diperkenalkan oleh adik ipar saya iaitu kolegen Shaklee.Saya mencuba sebanyak sekotak.Tapi selepas itu saya stop sebab saya memang tak konsisten makan kolegen tersebut.

Suatu hari saya diserang sakit dibahagian pinggang sebelah kiri sehinggakan saya tidak dapat bangun dan sakit yang amat sangat.Selepas mendapatkan rawatan doctor, disahkan bahawa dibahagian kiri buah pinggang saya terdapat batu karang.

Doktor memberikan saya ubat pecahkan batu karang. Saya makan sampai habis ubat tersebut tetapi rasa sakit dan kencing tidak lawas masih saya alami. Disamping masalah batu karang  saya juga mengalami masalah tekanan darah rendah serta sering pening  dan juga period yang tidak datang selama setahun lebih.

Selepas bertanyakan kepada adik ipar dan membaca tentang testimony  suplimen Shaklee, saya bertekad ingin mencuba VIVIX. Selepas mencuba vivix selama sebulan secara konsisten, perkara pertama yang menggembirakan saya ialah , saya sudah datang period dan kali ini period adalah selama 9 hari dimana sejak anak dara period saya hanya 4 hari sahaja.

Setiap bulan period saya datang dengan konsisten selama 9 hari.Tanpa saya sedari, rasa sakit dulu sudah tidak dirasai lagi .Saya tidak lagi mengalami sakit dibahagian buah pinggang kiri,tiada lagi masalah kencing kotor serta tidak lagi mengalami sakit kepala keterlaluan seperti dulu.

Malahan jarang sekali berjumpa doctor untuk rawatan.. Saya ni memang tidak konsisten makan vitamin, tapi dengan vivix, boleh dikatakan  saya akan minum setiap hari sebelum tidur tanpa terlupa.

Kesan lain yang saya rasai pada badan adalah sangat berbeza dari dulu. Saya tidak mudah letih menguruskan 5 anak di rumah dan mengurus anak murid disekolah. Minum vivix asalnya sebab  nak sembuhkan sakit batu karang.Tapi banyak pula yang lain yang dapat kesan tip top.

Dan yang paling memeranjatkan saya ialah gambar ini. Saya sendiri tidak menyedari perubahan pada kulit muka dan wajah sendiri sehinggalah saya menjumpai gambar lama ini.                                                                             Kesan jeragat dan kulit kusam mulai pudar dan tona kulit semakin sekata. Dan kini saya mula konsisten semula pengambilan kolegen shaklee bagi mendapatkan hasil yang lebih umphhh….

Sehingga ke hari ini bukan saya sahaja yang mengamalkan produk Shaklee malahan seisi rumah saya mulai dari si kecil yang berusia 3 tahun sehinggalah suami saya. Saya bersyukur kerana dipertemukan dengan Shaklee kerana dengan usaha saya mengamalkan Shaklee dan dengan izinNya kesihatan saya semakin baik. 

Alhamdulillah. Sehingga kini saya adalah pengguna tegar VIVIX…I love vivix very much…muahhh ckit…




 


 


 

Thursday, 11 May 2017

Produk Untuk Mengurangkan Sakit Sendi Dan Lutut

Selalu sangat kita tengok golongan warga emas yang mengadu sakit lutut dan sendi kan? Tapi sekarang dah tak kira muda tua dah, ada tu muda-muda lagi dah sakit lutut.

Ada kawan kakNi dulu masa form 5 lagi dia sakit lutut. Lepas folow up kat hospital rupanya cecair antara tulang dah berkurang. Doktor cadangkan supaya dilakukan pembedahan.

Kesian tau bila sakit lutut ni sebab nak berjalan tak boleh, nak bangun pun sama. Sanggup ke tengok orang-orang tersayang kita bertongkat atau memapah-mapah nak berjalan?

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 6 : SITI ROZITA OTHMAN

[SAKIT SENDI DAN LUTUT BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE]
.

Apa perasaan anda bila terseliuh,  kemudian jatuh terduduk dalam bilik air. Pasti rasa terkejut dan takut . Betul tak..?
.

Begitu lah yang terjadi pada saya . Dua kejadian lain hari. Lain masa tetapi pada bulan yang sama. Bulan lepas kan musim hujan. Jadi kerap ulang alik ke dapur. Yelah kan seharian hujan. anak-anak pula kejap-kejap nak susu..kejap2 masuk bilik air, pastu lapar balik.
.

Tak senang duduk melayan hh3 beradik ni.  Husna pulak baru belajar tak gunakan pampers. Jadi tumpu pada dia lebih. Huzaifah pula ada permainan baru. Suka buka tutup peti ais. Habis berkecah dia main air. Apa lagi.. tengah terkedek-kedek Kak Ita jalan ke dapur, terpelecok lah, tak perasan ada air. Nasib baik tak jatuh gedebuk. Selawat banyak-banyak. Nak marahkan Huzai dia apa tau kan. 
.

Terkejut sebab kaki terpelecot. Cepat-cepat saya sapu krim Herbal Blend. Risaunya hati hanya Allah sahaja yang tahu. Kejap-kejap tengok kaki ada kesan bengkak atau biru. Alhamdulillah tak ada apa-apa. Cepat-cepat saya ambil Vivix dan terus bancuh dengan kolagen. Alhamdulillah. Bangun pagi esoknya tak ada bengkak dan sakit kaki.
.

Selang beberapa hari saya jatuh terduduk pulak dalam bilik air. Licin sebab air dari basuhan mesin basuh. Entah macam mana fikiran melayang masa tu. Agaknya lupa nak baca doa masuk tandas pun iyer juga.
.

Dipendekkan cerita, pinggang dan perut saya sakit akibat kesan terjatuh tu, saya sapu minyak panas di bahagian yang sakit dan minum Vivix campur kolagen. Setiap hari saya minum 2 kali . Pagi dan malam. Dan sebelum tidur, saya makan Ostematrix 5 biji setiap hari. 
.

Alhamdulillah sakit pinggang dah hilang, tiada apa-apa yang saya takutkan terjadi. Tetapi haid saya pula keluar terlampau banyak. Bila ke klinik doktor kata takde apa-apa , mungkin sebab hormon. Dalam masa sama saya pergi berurut . Mak bidan kata peranakkan saya turun sikit,  Lagipun memang setiap 3 bulan saya akan berurut badan di kampung. Alhamdulillah semua nya baik-baik dan tiada apa yang perlu saya risaukan. 
.

Dalam masa yang sama tekanan darah tinggi saya pun stabil. Maklumlah bila dah masuk umur 40-an ni semua nak kena jaga. Lebih-lebih lagi bab kesihatan ni. Mungkin ramai tak tahu bahawa kolagen Shaklee sangat ubagus untuk sendi juga. Bukan hanya untuk cantik semata mata tau. 

Bagi mereka yang mempunyai masalah sakit lutut atau sendi boleh cuba amal minum kolagen Shaklee dan Ostematrix,  rasakan perbezaannya.

Mengapa dan bagaimana Kolagen Shaklee untuk sendi?

Kolagen Shaklee mempunyai unsur ekstrak kerangan laut yang mana ia mengandungi glucosamine yg bantu membuat bendalir sebagai pelincir sendi.
.

Manakala Vivix pula membantu memperbaiki sel-sel badan kita. Memang terbaik lah setiap suplemen Shaklee . Pelbagai jenis dan setiap satunya mempunyai khasiatnya tersendiri.  
. The 

Kita usaha untuk ke arah yang lebih sihat. Shaklee sahaja satu-satunya supplement brand yang terbukti berkesan melalui Landmark Study.


Dulu pelik jugak bila sakit lutut je semua pakat cadangkan supaya amik kolagen. Sekarang jangan pelik pulak ye! Kolagen bukan untuk cantik sahaja tapi penting untuk mengekalkan bendalir pada tulang rawan.

Best tau dengan pembelian 2 kotak kolagen dan sebotol Vivix korang dapat PERCUMA keahlian! Segera hubungi kakNi tau!

Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122


 

Wednesday, 10 May 2017

Cara Hilangkan Jerawat Bernanah Supaya Kulit Kembali Licin Dan Cantik

Assalamualaikum WBT

Memiliki kulit yang bersih dan licin sebenarnya bukan untuk kelihatan cantik di mata sahaja malah lebih kepada nak tampil berkeyakinan berdepan dengan orang dan diri sendiri terutamanya.

Muka berjerawat sahaja pun dah mendatangkan rasa tak selesa ni apatah lagi bernanah, jerawat batu dan mengeluarkan darah pulak.

KakNi pernah zaman berjerawat dan bernanah dulu-dulu..masa ni kalau la boleh tutup muka rasa nak tutup dah muka tu. Bercakap dengan orang rasa nak tunduk je muka. Malu! Rasa orang bercakap dengan kita duk tengok tang jerawat tu je.

Punca Jerawat Bernanah

1) Pemakaian Bahan Kosmetik yang mengandungi bahan kimia berbahaya yang boleh merosakkan kulit dan mengundang pembiakan bakteria

2) Memicit jerawat. Selalu memicit jerawat sebenarnya boleh menyebabkan jerawat bernanah dan berdarah sebab kita sedang memindahkan bakteria dari tangan kepada jerawat.

3) Muka yang berminyak. Minyak pada wajah boleh menyebabkan jerawat menjadi bernanah

Cara Nak Hilangkan Jerawat Bernanah Dan Berdarah

1) Banyakkan makan makanan yang sihat. Kurang lemak dan berminyak

2) JANGAN memicit jerawat. Syok tu memang syok tapi kesan selepas tu yang tak syok

3) Menjaga kebersihan kulit muka. Cuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Paling best pakai pencuci muka Nutriwhite

4) Bersihkan muka dengan peralatan yang bersih. Jika perlu bersihkan muka pastikan kapas atau tuala yang digunakan adalah bersih.

6) Detoks toksin. Toksin yang menimbun dalam badan boleh mengundang kepada masalah jerawat yang teruk.

7) Amalkan pengambilan vitamin yang tinggi antioksida seperti Vitamin C dan Vivix. Antioksida mampu menghalang radikal bebas yang menyebabkan jerawat dan membaiki struktur kulit yang rosak.



Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122
 


 

Tuesday, 9 May 2017

Produk Putihkan Kulit Muka Dengan Selamat Dari Tumbuhan

Sebagai seorang pengedar Shaklee bukan hanya tau nak jual produk sahaja malah wajib jugak ada ilmu pasal bisnes dan produk. Baru la orang tanya kita tak tergagap nak jawab. Tak profesional pulak kalau ada orang tanya tapi kita jawab tak tahu. Eh macam mana ni awak jual tapi awak tak tau pun?

Bersama Shaklee rasa bersyukur sangat sebab peluang untuk menimba ilmu tu sentiasa ada. Kalau tak upline yang buat kelas, company Shaklee pun selalu adakan kelas, bengkel atau seminar pasal produk, strategi bisnes dan banyak la. 

Berpeluang timba ilmu dari yang pakar memang satu kebanggaan sebab ilmu tu kita dapat orang yang lebih arif. Macam peluang hadir ke bengkel asas kecantikan Shaklee oleh nutritionist Shaklee cawangan Sri Rampai iaitu Cik Nurul. 

Haaa ada demo pulak Set Kecantikan Nutriwhite. Dah lama teringin nak kutip ilmu tentang set kecantikan yang super best ni. Ish kakNi cakap super best sebab walaupun baru pakai 2 produk dari set kecantikan ni tu pun dah rasa bestttt sangat. Yang penting kulit jadi bersih dan putih.

Owh sebut putih sapa yang tak nak kulit putih kan?? Jangan ingat brand lain tak boleh buat kulit korang jadi putih tau. Tapi dengan set kecantikan Nutriwhite dijamin bukan kulit sahaja putih malah ia membaiki dan menghalang kulit dari dirosakkan oleh sinaran uv yang akan menyebabkan masalah jeragat, jerawat, penuaan kulit dan kulit berminyak.

Seindah namanya Nutriwhite, sememangnya set kecantikan ini direka cipta khassss untuk kulit wajah orang Asia. Kita la tu termasuk sekali jangan tak tau pulak.

KakNi memang yakin dengan kesemulajadian dalam pembuatan set kecantikan Nutriwhite ini. Oohh kakNi memang tak berani nak amik produk yang sembarangan yang tak diketahui apa kandungan di dalam produk tu. Semua orang boleh claim produk diaorang selamat tapi sudah terbukti oleh kajian klinikal tak? Ada RnD tak? Huhu takuttt tau dengan kesan sampingan produk yang kita tak tau kandungan ni. Lepas tu banyak pulak yang tiruan.

Nutriwhite Shaklee dicipta oleh saintis dan pakar kulit dari Jepun dan Amerika. Terdiri dari 16 tumbuhan dan herba semulajadi yang diambil dari serata dunia. 16 tau! Bukan 1 atau 2 tapi 16!!


Kita sebagai pengguna WAJIB alert sikit tentang bahan-bahan yang kita nak guna ni..tambah-tambah nak makan atau letak kat muka. Entah produk dari mana-mana entah beli timbang kilo dan bancuh sendiri belakang rumah. Kita pun tak tau kan? Jangan nanti muka rosak, sakit pun dapat. Apa ada merkuri? Plumbum?

Super best Nutriwhite ni sampaikan tak leh tahan tengok feedback positif masing-masing. 


Nak bermula dengan set penjagaan kulit wajah yang selamat? Dah serik muka rosak akibat produk tak selamat yang lain? Hubungi kakNi segera tau! 

Aniey Yusoff
ID 887558


 
 

Monday, 8 May 2017

Apa Yang Best Tentang Bisnes Shaklee Berbanding MLM Lain?

Dulu bila sebut bisnes je 10 ribu batu jauhnya perasaan masa tu 😂. Nak cakapnya betapa tak minatnya la dengan bisnes ni. 

Rela jadi pembeli selamanya dari nak jadi penjual. Minda dulu selalu fikir orang berniaga ni sebab tak ada duit lol apalah punya pemikiran 😌. Cetek sangat pemikiran dan ilmu dalam bidang bisnes masa dulu.

Dah Tu Apa Yang Best Bisnes Shaklee?

Mula-mula kenal shaklee sebab mencari alternatif untuk nak bagi sihat anak-anak. Yang sulung asma, no 2 pulak picky eater masa ni. Kurus keding tak cukup zat. KakNi pulak tengah mengandung dan berusaha cari supplement untuk nak jayakan penyusuan susu ibu sampai 2 tahun setelah gagal yang sebelum tu.

Bila kotak shaklee sampai punyala jatuh cinta sampai berkali-kali bukak tutup kotak shaklee. Belek-belek botol vitamin tu kahkah macam orang angau pulak. Alhamdulillah Allah izinkan anak-anak kakNi semakin sihat dengan set asma dan set kanak-kanak. Bermulalah hati terdetik untuk jatuh cinta berkali-kali!

1) Produk yang bagus
2) Syarikat pengeluar vitamin yang pertama di dunia
3) Family bisnes yang happening
4) Syarikat yang sentiasa jaga kebajikan leader dan ahli yang muslim
5) MLM yang bukan haram jadah
6) Company yang dah well established
7) Produk ada kajian dan landmark study yang tak ada kat tempat lain
8) Ketelitian company dalam pemilihan bahan mentah yang hanya pilih dari yang terbaik
9) Pembuatan produk yang sangat semulajadi tanpa bahan berbahaya
10) Sangat mesra alam sekitar malah produk get cleannya selamat untuk penghuni dan alam sekitar
11) Sistem bisnes yang teratur
12) Paling ohsem berada dalam Group iReach yang super best! Mentor


Semua supplement sama sahaja? Landmark study membuktikan sebaliknya. Pengguna vitamin jenama lain lebih terdedah kepada pelbagai risiko penyakit.

Bisnes Tanpa Keluar Rumah

Sesuai sangat la bagi kakNi yang sibuk dengan anak-anak sekolah ni. Dapat order terus je buat order melalui online dan barang sampai depan pintu customer. Tak payah nak keluar pos barang ke apa ke. 

Family bisnes shaklee sangat mengalu-alukan korang yang bersemangat untuk membina kerjaya bersama shaklee.

Aniey Yusoff
ID 887558


 


Sunday, 7 May 2017

Hadiah Istimewa Untuk Mak Ayah Serta Insan Tersayang

Assalamualaikum WBT

Menghadiri ceramah Ustaz Kazim Elias semalam di sekolah anak kakNi bertajuk 'Intai Keluarga Terserlah Bahagia'. UKE kata nak jadi yang terbaik bermula dari diri sendiri dan bahagiakan keluarga dahulu terutama ibu ayah, anak-anak, suami dan isteri. 

Tidak kira bahagiakan dari segi kewangan, emosi bahkan menjaga kesihatan ahli keluarga. Banyakkan sedekah dan berwakaf ke atas ahli keluarga yang telah tiada. 

Berkisar tentang kesihatan ahli keluarga ni sudahkan kita buat yang terbaik untuk insan yang kita sayang? Kalau kakNi memang tak sanggup tengok bila ayah ada sakit-sakit mesti segera nak berubat.  Dan yang paling utama kakNi mesti bagi ayah makan vitamin.

Antara yang terbaik untuk kesihatan mak ayah kita ialah Vivix. Fungsinya yang menjaga kesihatan secara menyeluruh, mengurangkan sakit lutut, otot serta memberi tenaga memang sangat dicadangkan untuk mak ayah kita. Paling penting senang nak amik..minum je.

Nak tau kisah Vivix dan Insan Tersayang Kita?

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 9 : SILAWATI IELA

[SAKIT OSTEOATHRITHIS AYAH KIAN PULIH SELEPAS KONSISTEN AMALKAN VIVIX DAN SUPLEMEN SHAKLEE]
.

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.
.

Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda.
.

Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan.
.

Satu je Cik Laa nak cakap, ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah, 3 tahun konsisten Vivix, ini hasilnya. Syukur sangat-sangat sebab tu kalau korang menyampah bila Cik Laa share pasal Shaklee, Cik Laa tak kisah sebab korang tak rasa apa yang Cik Laa rasa. Rasa syukur sangat-sangat. Allahuakhbar, sungguh besar nikmatMu ya Allah. Tak tahu nak cakap macam mana.
.

Korang doa lah semoga Cik Laa terus berjaya dgn Shaklee. Dapat supply Vivix untuk ayah dan mak setiap bulan. Doakan Cik Laa ye. Semoga Allah makbulkan doa-doa kalian. Amin....


SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 8 : A'BIDATUL MU'TADILLAH MOTOLANI

[KESIHATAN IBU SEMAKIN MENINGKAT SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEE]
.

Pada 1 September 2016 kami sekeluarga dilanda kebimbangan apa bila mak saya tidak sihat. Mak tiba-tiba jadi lemah sebelah badan sebelah kiri. Berjalan pun seret kakinya. Hati mana yang tak risau. Macam-macam benda difikirkan.
.

Pada keesokan hari adik bawa mak jumpa doktor. Alhamdulillah tidak serius. Mula-mulanya mak ada bagi tahu jari manis sebelah kirinya tak boleh dibengkok. Ingat biasa-biasa je lah. Rupanya dia melibatkan sarafnya melekat. Bila dah jumpa doktor jadi kita tahulah kan apa sebabnya.
.

Saya yang duduk di Gopeng ni bergegas pergi branch Ipoh pergi beli sebotol Vivix. Tak fikir lain dah. Nak mak sihat. Terus hantar kat mak. Disamping itu kami hantar mak berurut 3 hari berturut -turut untuk membetulkan urat-urat yang bermasalah.
.

Alhamdulillah selepas 2 minggu mak dah nampak cergas. Muka yang sebelum ni nampak mcm turun pipinya dah kembali asal balik dan yang seronok nya mak dapat pergi berjalan-jalan ke Pulau Pinang.
.

Selepas kejadian tu saya usaha untuk bagi mak konsisten minum Vivix. Alhamdulillah hari ini jari mak dah boleh lipat sepenuhnya tanpa sebarang pembedahan dan cucuk seperti yang disarankan doktor.
.

Hari ini mak punya muka merah pink je,ceria dan cergas. Mak ni pantang sihat suka lah dia berkemas di tepi rumah sambil membelai pokok-pokok bunganya.
.

Terima kasih Vivix, terima kasih Shaklee. Alhamdulillah.


Hargai insan tersayang kita selagi mereka masih ada. Usia bukan penghalang untuk mereka hidup sihat. 

Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122

 
 

Saturday, 6 May 2017

Top 10 Vitamin Shaklee Yang Terbaik Pilihan Rakyat Malaysia

Assalamualaikum WBT

Bersemangat betul tengok carta top 10 vitamin Shaklee paling laris di Malaysia. Perasaan teruja melebihi pencalonan anugerah paling popular lagaknya 😂

Sebab dapat rasa diri sendiri pun penyumbang jugak kepada pencalonan itu. Semuanya vitamin favourite! Ready nak tau?

No. 10 # Lecithin


Agen pemecah lemak yang berupaya mengemulsi lemak-lemak degil yang menyaluti organ kita. Juga kesayangan bagi ibu-ibu dalam pantang bagi elakkan bengkak susu.

Begitu banyak manfaat Lecithin ni sampai tak percaya dengan harganya yang murah! (Dulu pandang sebelah mata sebab murah kan 😅) sekarang pandang bermata-mata!

No.9 # Collagen Powder


Wow! Kesayangan wanita-wanita cantik dan anak-anak tersayang bagi mak-mak yang selalu sakit lutut dan sakit sendi. 

Anak tersayang belikan kolagen paling tulen ni buat mak ayah tercinta masing-masing. 

Keberkesanannya menganjalkan kulit, memudarkan jeragat, memuluskan kulit, mencantikkan kuku menjadikan kolagen kegilaan wanita cantik! (Termasuk kakNi 🙊)

No.8 # Vitalea


Multivitamin pertama dan tertua di dunia. Lengkap dengan semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan.

No.7 # Vitamin E


Rakan kecantikan bagi wanita. Bertindak mengurangkan parut jerawat, memudarkan parut hitam dan mencantikkan kulit.

No. 6 # Alfalfa


Mula berkenalan dengan alfalfa ni masa kakNi amik set lengkap berpantang 4 tahun lepas. Sangat membantu menjayakan penyusuan dengan membanyakkan susu ibu.

Lepas dah konsisten amik perasan pulak resdung mula hilang kalau tak setiap minggu mesti selsema dan gatal hidung dan muka yang teramat.

No. #5 Ostematrik


Bekalan kalsium untuk tulang yang kuat apa lagi kalau bukan Oste ni. Setiap malam mesti tak lupa amik. Masa mengandung dulu lepas amal oste ni dah tak ada lagi kejutan kejang kaki di waktu malam.

Sakit otot setelah seharian buat kerja rumah hilang pagi esoknya selepas makan oste. 

No. 4 # Vitamin C


Kesayangan kakNi! Dan rasanya kesayangan semua orang la! Agen pemutih semulajadi, penguat imun, menentang kanser, mencepatkan penyembuhan luka dan mencantikkan kulit.

No. 3 # Omega Guard


Kesukaan anak-anak kakNi sejak diaorang umur setahun lagi. Membantu menguatkan daya ingatan dan menguatkan imun mereka.

Err siap lumba makan sambil buat bunyi 'pop' tau!

No.2 # ESP


Protien soya non gmo rebutan ramai. Asal ada cepattt je habis stok. Buat mandi agaknya 😂

Nak puasa ni dah terbayang dah resepi ESP blend bersama susu segar dan kurma! InsyaAllah dapat memberi ketahanan kepada perut penghidap gastrik supaya ceria berpuasa. 

No.1 # Vivix!


Vivix mahal? Carta ni bukak rahsia yang ia adalah vitamin paling top dalam Shaklee. Paling dicari orang yang tahu akan khasiat resveratrol dalam sebotol Vivix.

Ia membaiki sel sehingga ke peringkat DNA. Patent khas dari Shaklee tiada kat tempat lain.


Ingin jadi sebahagian dari keluarga Shaklee? No kakNi sentiasa terbuka menerima whatsapp korang ☺️

Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122





Friday, 5 May 2017

Pesakit Asma Kronik Dedah Penderitaan Akibat Steroid

Berlangsungnya National Conference Shaklee minggu lepas memgumpulkan semua pengedar-pengedar Shaklee seluruh Malaysia untuk menerima penghargaan dari Shaklee. 

Di majlis ni jugak selalunya memang menjadi medan air mata tatkala mendengar kisah-kisah inspirasi dari Master-master. Antaranya Master Ng Siew Fang. Kita ikuti kisah beliau...

Pengidap Asthma Kongsi Pengalaman Ngeri Yang Akhirnya Kembali Sihat

"Tangan saya setiap hari akan berdarah. Saya akan balut jari saya setiap hari dengan plaster. Sendi sendi saya sangat sakit. Perlu pakai sarung tangan sebanyak 3 lapis untuk memandu kerana kesakitan.

Sambil bercakap dia menitiskan air mata berkongsi pengalaman ini.

Jangan kata dia, kami pendengar turut mengalirkan air mata, seolah seolah merasai kesakitan yang beliau hadapi.

9 bulan beliau mengamalkan vivix dan kesan nya ada rakan memuji beliau kelihatan cantik, dan rutin harian membalut jari menggunakan plaster tiada lagi.

Pendarahan dan sakit sendi berlaku kesan daripada steroid yang diambil.

Lama kelamaan setelah konsisten mengamalkam vivix penyakit beliau telah hilang, asthma yang dihadapi sejak kecil telah tiada, dia kembali sihat.

Semua aktiviti yang disukai telah boleh dilakukan tanpa penderitaan.

Mula-mula nak beli vivix dia rasa sangat mahal tau. Tapi akhirnya dia mencuba. Bila dah cuba pasti jatuh cinta.

Beliau nak beli vivix beri pada ibu bapa, mertua, anak-anak. Tapi tak ada duit.

Beliau cuba kongsi kebaikan vivix pada orang-orang terdekat tapi erm, rejection dimana-mana

Akhirnya beliau berkongsi kebaikan dengan orang lain. Ramai yang menerima

Dia mula dapat membeli vivix free untuk diri sendiri hasil jualan vivix (bonus shaklee), dan lama kelamaan, bisnes berkembang dan sekarang teguh dengan Shaklee dengan rank Master Koordinator dengan pendapatan 5 angka sebulan.

Perkongsiaan yang sangat mengujakan dari Master Ng Siew Fang.

Jangan pernah putus asa


Kita ikuti satu lagi testimoni pesakit asma yang bertambah baik setelah amalkan Vivix

TESTIMONI 019 : NURUL HIDAYAH BT ZAKARIA & AKMAL BIN AZMI

"Assalamualaikum w.b.t & Salam sejahtera...

Saya Nurul Hidayah bt Zakaria, dan hari ni saya nak kongsikan kisah suami saya, Akmal bin Azmi, seorang penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas.. Dan asmanya diwarisi daripada keluarga.
.
Berkahwin dengan seorang penghidap asma tegar, membuatkan saya tidak senang duduk apabila suami saya diserang asma. Sejak awal perkahwinan kami, saya agak takut setiap kali asmanya menyerang. Suami saya tak boleh mengalami perubahan cuaca yang terlalu drastik (dari sejuk ke panas dan sebaliknya), berurusan dengan persekitaran yang berhabuk dan berdebu serta tidur dalam penghawa dingin terlalu lama. Kadang-kadang kalau silap makan pun, lelahnya boleh menyerang.
.
Lelahnya sering menyerang ketika waktu malam. Kadang-kadang pukul 3 pagi, nafas suami saya berbunyi. Memang sangat menakutkan. Dia saya perhatikan sangat susah untuk bernafas. Dan setiap nafas yang disedut, sangat pendek. Dan di tengah malam tu juga, saya terpaksa drive ke hospital untuk dapatkan rawatan. Walaupun suami saya dibekalkan inhaler oleh doktor, namun ada kalanya lepas 3 kali pam inhaler pun tetap tak berkurang.
.
Hampir setahun dua juga saya berulang alik ke hospital membawa suami saya untuk ambil nebulizer. Boleh dikatakan hampir setiap bulan kami perlu ke hospital. Malah lelahnya semakin hari makin terul dan kerap. Tiada sebarang perubahan. Malah, kalau kami tak ke hospital, suami saya langsung tak boleh baring sebab terlalu sukar nak bernafas.
.
Isteri mana yang tak sayangkan suami sendiri kan? Dalam keadaan yang cukup merisaukan, saya tergerak hati untuk cuba berikan Shaklee kepada suami saya. Saya mula buat beberapa bacaan dan akhirnya saya memilih untuk konsisten dengan Vivix, Vitamin C, Omega Guard & Coq Health.
.
Setelah hampir 3 ke 5 bulan konsisten, saya mula perasan yang suami saya dah jarang pergi hospital untuk neb. Kalau tak dulu, dalam sebulan mesti kena ke hospital. Semakin lama suami saya konsisten, saya perhatikan hospital bukan lagi tempat lawatan kami.. Malah, bila lelah mula datang, dia hanya pam sekali dengan inhaler. Dan lelahnya berkurangan.
.
Saya sangat teruja.. Bersyukur ke hadrat Allah S.W.T kerana memberikan peluang kepada kami untuk menikmati kehidupan yang lebih sihat. Kini, saya lebih gembira bila suami saya dah jarang diserang asma. Saya juga tidak risau seperti dulu, bila suami saya lelah sampai susah nak bernafas. Dan kini, rasanya dalam setahun, baru sekali dua je suami saya perlu ke hospital untuk neb.
.
Walaupun saya tahu, penyakit asma tidak boleh diubati, tetapi sekurang-kurangnya suami saya semakin sihat dan asmanya datang sekali sekali dan tidak teruk seperti dahulu. Syukur Alhamdulillah. Penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas telah mendapat kesihatan yang lebih baik sekarang.
.
Sekarang, saya konsisten berikan Omega Guard kepada anak-anak saya. Itulah salah satu usaha yang saya lakukan untuk mereka.. Semoga anak-anak saya bebas daripada asma. InsyaAllah..

Terima Kasih Shaklee.. Kami sayang Shaklee..💗"


Cara mendapatkan vivix? Boleh hubungi kakNi untuk mendapatkan konsultasi terbaik untuk korang!

Keahlian PERCUMA untuk korang pembeli Vivix

Aniey Yusoff
ID 887558



Thursday, 4 May 2017

Tips Mengawal Hipertensi Supaya Tak Berisiko Rosakkan Buah Pinggang

Assalamualaikum WBT

Arwah mak kakNi mengidap hipertensi atau darah tinggi dan jugak alami masalah buah pinggang. Batu karang pada buah pinggang dan sudah dilakukan operation membuang batu tersebut. Pada masa ni Doktor kata satu buah pinggang tu sudah gagal berfungsi dengan baik. Dan hanya bergantung pada satu lagi buah pinggang. 

Masa ni kakNi masih kecik lagi, masih sekolah rendah. Umur 11 tahun kalau tak silap. 15 tahun kemudian arwah mak sekali lagi dikesan alami kegagalan buah pinggang sehingga doktor putuskan untuk dilakukan dialisis. Tapi perancangan Allah, mak kakNi tak sempat nak buat dialisis..Allah dah menjemputnya kembali padaNya. Alfatihah untuk arwah mak Rahimah Awang 2008.



Kaitan Hipertensi Dan Kegagalan Buah Pinggang

Sering kali kita dengar kan penyakit yang akan datang berangkai bila kita dah hidapi salah satu penyakit kronik seperti darah tinggi, kencing manis, serangan jantung, strok dan kegagalan buah pinggang. 

Sistem tubuh kita Allah ciptakan fungsinya saling berkait antara satu sama lain. Saling lengkap melengkapi setiap satu fungsi. Sebab itu bila salah satu gagal berfungsi ia akan memberi kesan 'traffic jem' kepada fungsi yang lain.

Buah pinggang mempunyai peranan penting dalam pengawalan tekanan darah. Apabila buah pinggang tidak berfungsi dengan baik, bahan buangan akan terkumpul dalam darah dan menyebabkan pesakit tidak sihat. 

Hipertensi merupakan salah satu punca utama kegagalan buah pinggang. Saluran darah di dalam badan kita boleh dirosakkan oleh tekanan darah tinggi secara perlahan-lahan.

Ini akan mengurangkan bekalan darah ke organ-organ penting terutama buah pinggang. Seterusnya ini akan merosakkan unit penapisan kecil di dalam buah pinggang.

Buah pinggang yang rosak akan berhenti mengeluarkan bahan buangan dan cecair yang berlebihan daripada darah. Akibatnya, cecair yang berlebihan di dalam badan terkumpul dan menyebabkan tekanan darah meningkat lagi.

Hipertensi juga boleh menjadi satu komplikasi penyakit buah pinggang. Buah pinggang memainkan peranan dalam mengekalkan tekanan darah dalam julat sihat. Buah pinggang yang rosak akan kehilangan kemampuan membantu mengawal tekanan darah. Hasilnya, peningkatan tekanan darah akan berlaku. Oleh itu, hipertensi boleh menyebabkan penyakit buah pinggang menjadi semakin teruk. 

Apa Nak Buat Kalau Korang Individu Berisiko?

Paling berisiko bila ada ahli keluarga yang menghidapi penyakit tersebut macam kakNi. 

1) Cukupkan pengambilan air kosong seperti yang disarankan. Cecair berupaya membersihkan toksin yang terkumpul dalam badan.

2) Kurangkan penggunaan garam dan gula berlebihan dalam masakan

3) Lebihkan pengambilan buahan dan sayur

4) Pengambilan makanan tinggi omega-3 yang kaya dengan asid lemak yang baik untuk menjaga kesihatan buah pinggang

5) Elakkan merokok

6) Jalani hidup yang sihat

7) Ambil makanan yang tinggi antioksidan. 

Pilihan kakNi ialah ambil Vivix. Perlu diketahui Vivix bukan ubat tapi makanan, ia nutrisi tambahan yang tinggi dengan resveratrol yang terbukti membaiki sel dari peringkat DNA lagi.


Mencegah itu jauh lebih baik dari menjalani dialisis kan? Jaga ia selagi masih berfungsi dengan baik. Bila dah rosak sudah tak berguna lagi.


Menjalani dialisis jauh memerlukan kos yang lebih mahal berbanding sebotol Vivix. 


Untuk pembelian Vivix ini korang berpeluang untuk menjadi ahli secara PERCUMA. Malah dapat cash back lagi. Segera hubungi kakNi tau!

Aniey Yusoff
ID 887558