Tuesday, 23 May 2017

Kepentingan Mengambil Kolagen Terutama Kepada Mereka Yang Menderita Sakit Lutut

Dalam banyak-banyak kolagen kenapa tetap tak sama dengan kebanyakkan kolagen lain di pasaran? Kena baca sampai habis dulu la gitu. KakNi pun risau nak telan kolagen sembarangan. Kang dapat penyakit lain pulak..

Kepentingan mengambil Shaklee Collagen Powder (SCP)

Seringkali kita sebut kolagen je mesti ingat pasal kulit kan? Kulit cantik, halus, gebu gebas semua la kan. Malah dalam web dan product guide Shaklee sendiri, cerita pasal kolagen banyak menyentuh soal kulit je kan? Ini adalah kerana clinical studies yg dijalankan ke atas SCP adalah berkaitan dengan kulit.

Ni la Shaklee, dia hanya akan claim utk perkara-perkara yang dia ada buat studies je. Memang Shaklee tak kan claim yang bukan-bukan "kolagen shaklee untuk sendi dan otot" contohnya. Dah gitu, orang sakit lutut sakit sendi boleh ke makan kolagen Shaklee?

Kita tengok pulak manfaat kolagen. Sangatt banyakkkk manfaatnya bukan untuk kulit semata. Kolagen adalah protin yg paling banyak terdapat dalam badan kita. Ia ada dalam kulit, otot, salur darah, tulang, tendon, sistem pencernaan dan lain-lain lagi. Ia penting dalam memberi kekuatan dan daya elastik pada kulit, baiki sel dan sebagai gam untuk lekatkan anggota-anggota badan kita.

Badan kita hasilkan kolagen secara semulajadi. Tapi  bila dah masuk usia 30-an, pengeluaran kolagen ni jadi slowdown... haaa masa ni la kita mula nampak kedut-kedut kat muka, lutut mula rasa bergetar, sengal sana sengal sini.... dan paling tak best, sekarang ni muda-muda pun dah rasa simptom-simptom tu. Kenapa? Sbb banyak sgt benda yg boleh memusnahkan kolagen kita seperti :

- pengambilan gula
- asap rokok
- pendedahan kepada matahari
- pencemaran udara
- kurang nutrisi
- stress

Haaa... thats why penting kita amal colagen ni. Bukan setakat nak cantik je. Kolagen juga meningkatkan metabolisma tau. Hurmm kalau nak listkan manfaat colagen ni memang sangat banyak. Bukan sekadar kulit cantik je.

Jadi jangan terkejut pulak orang sakit lutut tapi kami pengedar Shaklee cadangkan supaya amik kolagen shaklee. Nak beli sekotak? Boleh! Tapi kalau dapat jimat ratus ringgit dan siap FREE ahli baiklah grab terus 3 kotak!

Cepat-cepat roger kakNi tau!

Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122