Manfaat Susu Soya Untuk Ibu Hamil Lebih Bertenaga

Tuesday, October 10, 2017

Masa mengandung KakNi memang sangat tak boleh nak minum susu untuk sumber kalsium. Nasib baik KakNi telan Ostematrik yang mana sebiji ostematrik menyamai dengan segelas susu tinggi kalsium dan 80 biji badam. Wahh kalau 4 biji ostematrik bersamaan dengan 4 gelas susu dan 1000mg. Cukup untuk keperluan kalsium ibu dan bayi.

Ini baru keperluan kalsium untuk ibu, ibu hamil memerlukan nutrisi yang sihat untuk sokongan perkembangan bayi dan kesihatan si ibu. 

Tau kan mengenai masalah meroyan pada ibu lepas bersalin? Dah baca entry ni? Set Bersalin Shaklee Bantu Ibu Elakkan Gila Meroyan

Fasa kehamilan dan selepas bersalin memerlukan si ibu mendapatkan nutrisi yang terbaik untuk proses tumbesaran bagi dan penyembuhan luka selepas bersalin. Ini bagi mengelakkan ibu letih, tertekan, penat, tak bermaya dan murung. 

Sejak 2 kehamilan lepas KakNi memang mengamalkan Set Hamil dan Berpantang Premium yang lengkap dari Shaklee. Salah satu yang menjadi kegemaran KakNi ialah susu soya ESP. Sangat bagus untuk memberi tenaga dan mengatasi masalah kulit. 


Boleh ke ibu mengandung minum soya? Masa Health Talk bersama dengan Pakar Nutrisi, Celine menerangkan mengenai kebaikan soya untuk ibu hamil. 

Sebelum tu sama ke soya ESP dengan soya di pasaran? Untuk menjawab persoalan tu kena baca entry ni Kenapa Soya ESP Terbaik di Pasaran?

Khasiat Soya ESP untuk ibu hamil :

1. Memberikan tenaga untuk ibu supaya ibu tidak cepat rasa letih dan lesu

2. Membekalkan kalsium kepada bayi yang penting untuk pertumbuhan tulang bayi

3. Memberikan rasa kenyang pada ibu supaya ibu tidak mudah berasa lapar terutama penting untuk ibu yang menghidap diabetes gestasi. Ini kerana ESP mempunyai indeks glisemik yang rendah dan sesuai untuk mereka yang menghidap diabetes

4. Mencantikkan kulit ibu dan bayi

5. Protien membantu pertumbuhan sel bayi yang baru

6. Kaya dengan serat (fiber) yang bagus untuk sistem penghadaman

7. Membekalkan tenaga pada ibu semasa proses bersalin

8. Boleh diminum usai sahaja selepas bersalin bagi mengembalikan tenaga dan mengecutkan rahim

9. Melancarkan dan membanyakkan susu ibu

10. Membantu mencepatkan pemulihan luka dalaman

11. Mencantikkan kulit yang kusam dan hitam akibat alahan semasa mengandung

12. Asid folik dalam soya meransang pembentukan sel saraf dan mengoptimumkan perkembangan fetus

Jangan risau! Ramaiiiii lagi ibu-ibu yang dah minum ESP dari sejak hamil sampai bersalin, berpantang dan menyusu malah sambung lagi dan lagi sebab dapat kesan yang sangat positif untuk kesihatan masing-masing.

Testimoni #1

 Testimoni #2
 Testimoni #3


Nak dapatkan sendiri tong ESP korang dalam set kehamilan? Hanya perlukan satu klik di link di bawah ini :


Atau untuk konsultasi secara eksklusif hubungi KakNi seperti detail di bawah :

Aniey Yusoff
ID : 887558
Sms/Whatsapp : 0137773122
COD : Wangsa Maju Keramat AU


You Might Also Like

0 comments

Terima Kasih Atas Komen Anda Semua

Google+ Followers

Hubungi Aniey

Name

Email *

Message *

Subscribe blog Aniey