Pesakit Asma Kronik Dedah Penderitaan Akibat Steroid

Friday, May 05, 2017

Berlangsungnya National Conference Shaklee minggu lepas mengumpulkan semua pengedar-pengedar Shaklee seluruh Malaysia untuk menerima penghargaan dari Shaklee. 

Di majlis ni jugak selalunya memang menjadi medan air mata tatkala mendengar kisah-kisah inspirasi dari Master-master. Antaranya Master Ng Siew Fang. Kita ikuti kisah beliau...

Pengidap Asthma Kongsi Pengalaman Ngeri Yang Akhirnya Kembali Sihat

"Tangan saya setiap hari akan berdarah. Saya akan balut jari saya setiap hari dengan plaster. Sendi sendi saya sangat sakit. Perlu pakai sarung tangan sebanyak 3 lapis untuk memandu kerana kesakitan.

Sambil bercakap dia menitiskan air mata berkongsi pengalaman ini.

Jangan kata dia, kami pendengar turut mengalirkan air mata, seolah seolah merasai kesakitan yang beliau hadapi.

9 bulan beliau mengamalkan vivix dan kesan nya ada rakan memuji beliau kelihatan cantik, dan rutin harian membalut jari menggunakan plaster tiada lagi.

Pendarahan dan sakit sendi berlaku kesan daripada steroid yang diambil.

Lama kelamaan setelah konsisten mengamalkan vivix penyakit beliau telah hilang, asthma yang dihadapi sejak kecil telah tiada, dia kembali sihat.

Semua aktiviti yang disukai telah boleh dilakukan tanpa penderitaan.

Mula-mula nak beli vivix dia rasa sangat mahal tau. Tapi akhirnya dia mencuba. Bila dah cuba pasti jatuh cinta.

Beliau nak beli vivix beri pada ibu bapa, mertua, anak-anak. Tapi tak ada duit.

Beliau cuba kongsi kebaikan vivix pada orang-orang terdekat tapi erm, rejection dimana-mana

Akhirnya beliau berkongsi kebaikan dengan orang lain. Ramai yang menerima

Dia mula dapat membeli vivix free untuk diri sendiri hasil jualan vivix (bonus shaklee), dan lama kelamaan, bisnes berkembang dan sekarang teguh dengan Shaklee dengan rank Master Koordinator dengan pendapatan 5 angka sebulan.

Perkongsiaan yang sangat mengujakan dari Master Ng Siew Fang.

Jangan pernah putus asa

Master Ng Siew Fang

Kita ikuti satu lagi testimoni pesakit asma yang bertambah baik setelah amalkan Vivix

NURUL HIDAYAH BT ZAKARIA & AKMAL BIN AZMI

"Assalamualaikum w.b.t & Salam sejahtera...

Saya Nurul Hidayah bt Zakaria, dan hari ni saya nak kongsikan kisah suami saya, Akmal bin Azmi, seorang penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas.. Dan asmanya diwarisi daripada keluarga.
.
Berkahwin dengan seorang penghidap asma tegar, membuatkan saya tidak senang duduk apabila suami saya diserang asma. Sejak awal perkahwinan kami, saya agak takut setiap kali asmanya menyerang. Suami saya tak boleh mengalami perubahan cuaca yang terlalu drastik (dari sejuk ke panas dan sebaliknya), berurusan dengan persekitaran yang berhabuk dan berdebu serta tidur dalam penghawa dingin terlalu lama. Kadang-kadang kalau silap makan pun, lelahnya boleh menyerang.
.
Lelahnya sering menyerang ketika waktu malam. Kadang-kadang pukul 3 pagi, nafas suami saya berbunyi. Memang sangat menakutkan. Dia saya perhatikan sangat susah untuk bernafas. Dan setiap nafas yang disedut, sangat pendek. Dan di tengah malam tu juga, saya terpaksa drive ke hospital untuk dapatkan rawatan. Walaupun suami saya dibekalkan inhaler oleh doktor, namun ada kalanya lepas 3 kali pam inhaler pun tetap tak berkurang.
.
Hampir setahun dua juga saya berulang alik ke hospital membawa suami saya untuk ambil nebulizer. Boleh dikatakan hampir setiap bulan kami perlu ke hospital. Malah lelahnya semakin hari makin terul dan kerap. Tiada sebarang perubahan. Malah, kalau kami tak ke hospital, suami saya langsung tak boleh baring sebab terlalu sukar nak bernafas.
.
Isteri mana yang tak sayangkan suami sendiri kan? Dalam keadaan yang cukup merisaukan, saya tergerak hati untuk cuba berikan Shaklee kepada suami saya. Saya mula buat beberapa bacaan dan akhirnya saya memilih untuk konsisten dengan Vivix, Vitamin C, Omega Guard & Coq Health.
.
Setelah hampir 3 ke 5 bulan konsisten, saya mula perasan yang suami saya dah jarang pergi hospital untuk neb. Kalau tak dulu, dalam sebulan mesti kena ke hospital. Semakin lama suami saya konsisten, saya perhatikan hospital bukan lagi tempat lawatan kami.. Malah, bila lelah mula datang, dia hanya pam sekali dengan inhaler. Dan lelahnya berkurangan.
.
Saya sangat teruja.. Bersyukur ke hadrat Allah S.W.T kerana memberikan peluang kepada kami untuk menikmati kehidupan yang lebih sihat. Kini, saya lebih gembira bila suami saya dah jarang diserang asma. Saya juga tidak risau seperti dulu, bila suami saya lelah sampai susah nak bernafas. Dan kini, rasanya dalam setahun, baru sekali dua je suami saya perlu ke hospital untuk neb.
.
Walaupun saya tahu, penyakit asma tidak boleh diubati, tetapi sekurang-kurangnya suami saya semakin sihat dan asmanya datang sekali sekali dan tidak teruk seperti dahulu. Syukur Alhamdulillah. Penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas telah mendapat kesihatan yang lebih baik sekarang.
.
Sekarang, saya konsisten berikan Omega Guard kepada anak-anak saya. Itulah salah satu usaha yang saya lakukan untuk mereka.. Semoga anak-anak saya bebas daripada asma. InsyaAllah..

Terima Kasih Shaklee.. Kami sayang Shaklee..💗"


Cara mendapatkan vivix? Boleh hubungi kakNi untuk mendapatkan konsultasi terbaik untuk korang!

Keahlian PERCUMA untuk korang pembeli Vivix

Aniey Yusoff
ID : 887558



You Might Also Like

0 comments

Google+ Followers

Hubungi Aniey

Name

Email *

Message *

Subscribe blog Aniey