Wednesday, 24 May 2017

Diserang Kayap Ular Sampai Tak Boleh Bangun

Sebulan yang lepas kakNi dan semua saudara mara dikhabarkan dengan berita Maklong kami diserang kayap ular yang teruk sampai maklong tak boleh bangun.

Allahuakbar kesian tengok maklong. Punya kami nak bawa pegi hospital tapi maklong tetap berdegil tak mau pergi hospital. Kesnya maklong serik pernah kena tahan lama sebab kulitnya terbakar dalam selepas insiden dapur gas meletup dulu. Biasala orang tua fobia sikit dengar hospital.

Merata pergi berubat tradisional tapi tak baik-baik sehingga amik juga ubat di klinik. Alhamdulillah dah baik tapi kata maklong walau luka luar dah baik tetap rasa berbisa kat dalam.

KakNi nak kongsikan apa yang boleh diusahakan apabila diserang kayap selain berubat di hospital. Kita ikuti apa kata SITI NORHAYATI ABDUL HALIM

Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!

Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke..



 

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

Sakit mata melihat pedih lagi orang yang merasai. Patutla orang panggil kayap ular, dia punya naik keliling bawah dada sampai penuh la.

Ikhtiar untuk sakit kayap dengan set shaklee? Hubungi kakNi tau

Aniey Yusoff
ID 887558
0137773122